nkjo gliwice 2011/2012

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 268
Witam przyszłych studentów, ja także wybieram się na ten kierunek, specjalność biznes:)
Też wybieram sie na wloski w gliwicach. I nie znam an i slowa po wlosku:P Studiowalam juz tam angielski i wiem za naprawde warto. Nic sie nie martwcie. Damy rade:)
Hej Ola, ja tez sie tam moze wybiore, bo skladam na rozne uczelnie. Ja znam juz wloski i chcialam zapytac, czy sa tam poziomy, czy kazdy musi miec wloski od poz. poczatkujacego? I co myslisz o fil. angielskiej? Bo ja chcialabym robic dwa kierunki jednoczesnie.
Z tego co wiem, na początku ci ktorzy znają wloski mają luz. Szczerze mowiac nie wiem czy jest jakis podzial na grupy, ale watpie. Nigdy wczesniej sie tym za bardzo nie interesowalam. Teraz tak mnie nagle naszlo. Angielski polecam. Wlasnie w tym roku skonczylam. Zaluje ze sama nie studiowalam na dwoch kierunkach, ale dopiero teraz to jest latwiejsze, odkąd kolegium nalezy do politechniki.
Ola, jak dobrze, ze Cie tu spotkalam! Bo ja wlasnie wybieram sie na wloski i angielski... Nie mam matury z wloskiego, ale biora tez angielski do rekrutacji, wiec okej. I specjalizacje tlumaczeniowo-biznesowa. Ciezko sie dostac?

Wlasnie... dlaczego wlasnie Kolegium nalezy do Politechniki? Troche rozbiezne te uczelnie...
Procz Gliwic mysle tez o UJ, ale tam nie ma specjalizacji tlumaczeniowej.
Mam pytanko... czy dostanę się do Gliwic mając 56 procent z ang. rozsz?
Tez bym chciala znac progi punktowe na NKJO...
Nie jest ciężko sie dostać:) Kolegium należy do Politechniki bo inaczej byloby zamkniete chyba. A tak to polibuda rozwinela sie w uniwersytet politechniczny :D wiec ma jakis wyzszy status:) W sumie to i ja sie teraz boje bo ani jednego slowa nie znam po wlosku. Chyba bede brac u was korki potem :D:D:D
Dostałam się... jestem bardzo szczęśliwa
Ja tez:D
Mnie sie nie udało... Jestem załamana!
Mam 94% z podstawy i kicha... Macie jakieś informacje na temat list rezerwowych (ja jestem na 2 liście:(( )? Czy jest w ogóle jeszcze szansa...?
Jest szansa ;) Módl się za mnie, żeby UJ mnie zechciał to zwolnię Ci miejsce ;) ^^
Oj! Olivia! Nawet nie wiesz jak sie od teraz modle! ;P
Dostalam sie, mialam 85,00 punktow, a Wy?
:) Zaakceptowalam, ale...

Wyobrazcie sobie, ze na UJ powiedza wyniki 11 lipca, a na KJO trzeba do 11 lipca do 15.00 godz. zlozyc dokumenty!!! Tez skladalam na UJ, ale ze wzgledu na odleglosc od uniwersytetu pojde chyba do Gliwic...
Bylo 76 kandydatow a 33 miejsca... Wiec polowa sie nie dostala, ale w drugim naborze sie wszystko zmieni, poniewaz pare osob zrezygnuje z Gliwic i pewnie pojdzie na lepsza uczelnie...
Ja mam jedną drogę tak naprawdę czy do Gliwic czy na UJ. Ale chciałabym do Krk bo tam mam chłopaka... ;D Więc same rozumiecie. Generalnie to poziom tych italianistyk jest raczej zbliżony więc nie ma co patrzeć pod tym kątem. gosiaBG wioskuję że z ang było 85 z rozszerzenia, a z pol ile, jesli można wiedzieć?? ;)
hehe a Ty ile z polskiego? Ja zdawalam mature w tamtym roku i mi niedobrze poszla, 60 % z rozszerzenia z polskiego, z podstawy 69%, a Tobie? Ile mialas z angielskiego?
Z angielskiego z podstawy mialam 100%, ale nie wzieli tego pod uwage
To powiem Ci, że jedziemy na jednym wózku! ;D Ja z ang z rozszerzenia miałam 58%, a z polskiego z rozszerzenia 88% ;D Podstawy to odpowiednio 100% i 67%. Angielskim jestem załamana bo byłam pewna że będe miała to 70/80%. Najwidoczniej ten, kto mi sprawdzał postanowił inaczej ^^
No rzeczywiscie wyniki prawie takie same :) Zobaczymy...
cześć wszystkim !czy wiecie coś o podziale na tłumaczeniówke i na nauczycielską?podobno w tym roku jest podział dopiero na 2 semestrze i wszystko zależy od średniej?
A skad masz te informacje? Ja sie wlasnie zdziwilam, ze podczas rekrutacji nie bylo do wyboru specjalizacji...
Ja sama się zastanawiałam dlaczego nie ma podziału,bo mam kontakt z dziewczyną,która była na tłumaczeniówce już od samego początku w rekrutacji miała wybór,mam plany zajęć z podziałem na specjalizacje i dziwiłam się jak będą to dzielić.Zadzwoniłam do sekretariatu,Pani powiedziała,że przez 1 semestr nie ma teraz specjalizacji,dopiero na w 2 semestrze i to gdzie się trafi zależy od średniej.Dziwna sprawa,bo tak naprawde nie wiadomo co się będzie studiować,a jak ktoś chce być tłumaczem to nie po drodze mu trafić i to na studiach na jakąś inna specjalizacje..
No na bank! Nikt mi wybierać nie będzie specjalizacji... Ja nie moge... ;/
Dokładnie,to nie liceum. Trzeba się dokładnie dowiedzieć,żeby potem nie żałować.
I teraz pytanie, co trzeba robić na daną specjalizacje - zawalać semestr czy zacharowywać się jak wół.
Wydaje mi się,że to jest jakaś totalna paranoja.Przecież kierunek studiów to jest przygotowanie do zawodu,dlatego nie powinno się iść na coś nie wiedząć co dalej.Nie wiem co oni wymyślili w tym roku.I co ludzie będą rezygnować ze studiów jak zostaną przypisani do nauczycielskiej?chore
Albo będą się przenosić... Kurcze, dowalili teraz jak łysy grzywą o parapet. Ani w tym logiki, ani w tym sensu.
No dokładnie,a to jest różnica co się studiuje.Jak ktoś idzie na medycyne i podoba mu się chirurgia to ją studiuje,a nie pół roku każą mu zostać laryngologiem.A ktoś jeszcze czeka na wyniki z innych uczelni?Jesli sie dostaniecie na UŚ to bierzecie papiery z Gliwic?
Ja na Uj, ale tak, zbieram papiery jeśli mi się jakimś cudem uda... ;/ Płakać mi sie chce jak patrze na mój angielski w tym roku... ;/
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 268

« 

Życie, praca, nauka