Ja również staram się o stypendium w 2009 roku, 3.11 o godzinie 00.01 (żeby nie było że jestem zbyt zdesperowana:P) wysłałam swoje podanie.Dziś dostałam odpowiedź że jestem 21 na liście :( nie wiem czy to dobrze czy źle, w sumie zdziwiło mnie że w jednej minucie podanie wysłało aż 20 osób?
cayaa, jakie napisałaś miasta na podaniu? Ja Florencję, Rzym, Padwę i Sienę (której w końcu chyba nie ma do wyboru, ale mniejsza z tym).
Z tym że ja sama nie wiem do którego z tych miast chciałabym jechać - dlatego mam pytanie do osób które się bardziej orientują. Kiedy dostanę informację o tym czy podanie zostało mi przyznane? Wiem tylko że wyślą mi info pocztą. Ale czy w tym liście będzie już wyznaczone do którego miasta jadę? Skoro wpisałam Florencję na 1 miejscu to pewnie tam zostanie mi przyznane stypendium?
No i skoro jestem 21, to jakie mam szanse na stypendium 100%? (chciałabym jechać na 4 tyg.)
cayaa, myślę że raczej na pewno dostaniesz stypendium chociaż 50%. Tych szkół jest całkiem sporo, i większość daje więcej niż 1 stypendium, więc spokojnie powinnaś się załapać. Poza tym coś mi się kojarzy że w zeszłym roku można było wysyłać podania jakoś od grudnia, i dopiero po chyba miesiącu napisali na stronie że już skończyły się stypendia 100% i przyznają tylko od 50%. Głowa do góry!
Jeśli ktoś tu zagląda to proszę niech się wypowie :)