dla Magdaleny również mam opowieść (historyjkę opowiedział mi pewien ksiądz,dawno temu):
Było sobie bardzo, bardzo biedne małżeństwo-tak biedne, że z trudem wiązali koniec z końcem.
Zbliżały się ich pierwsze wspólne Święta Bożego Narodzenia, Gwiazdka.. A oni byli tak ubodzy ,że nie mieli pieniędzy na prezenty dla siebie.
Żona miała za to przepiękne , długie blond wlosy-tak piękne , jak nikt nigdy nie widział. Stwierdziła: trudno , pójdę do fryzjera ,obetnę włosy- dostanę za nie na pewno jakąś sumę pieniędzy i kupię prezent mojemu ukochanemu mężowi.Będzie szczęsliwy. Ostatniego dnia pobiegła do fryzjera, ścięła włosy, otrzymała pieniądze i kupiła za nie nowy, piękny pasek do zegarka ukochanego męża.
W tym samym czasie mąż również gorączkowo myślał: co zrobić, co zrobić żeby ucieszyć żonę, za co kupić prezent??
Miał on jedyną cenna rzecz: ów zegarek ,który był rodzinną pamiątką. postanowił go sprzedac i kupić żonie prezent za otrzymane pieniądze.
Nadeszła Gwiazdka, Mąz czekał na żonę , która się spóżniała- w końcu weszła. Z obciętymi włosami..Mąż pyta- co się stało, kochana, miałaś tak piękne włosy, dlaczego je obciełaś? ona wtedy mu pokazała z uśmiechem prezent: piękny pasek do zegarka (którego mąż już nie miał). wzruszony mąż wyjął swój prezent dla żony:
była to najpiękniejsza w świecie spinka do upinania długich włosów..
nie zostało im nic innego-padli sobie w objęcia.
Wzruszająca historia.
Polecam się na przyszłośc. Znam takich wiele