baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
1141-1170 z 1785
FAktycznie, zapomnialam sie pochwalic:-)
Na 90% bedzie dziewczynka:-) Malutka Oliwka
ooo,cudownie:)
a tatus co na to,ze beda 3 dziewczyny w domu?
Salvo stracil juz calkowita nadzieje, ze kiedy kolwiek bedziemy mieli chlopaka;-)
*kiedykolwiek
Bardzo ciekawie mi się czyta wasze wpisy i chciałabym się przyłączyć. Jestem w 22 tygodniu ciąży. Chciałabym się dowiedziec jak wygląda poród we włoskim szpitalu.. Czy lekarze wloscy sa raczej nowocześni czy stosują stare rozwiązania?
jesli chodzi o mnie to mam pozytywne opinie o porodzie we wloszech..a rodzilam rok temu w rimini, (dodam ze bylo to troche przed terminem 30 tydz.)i wiele zawdzieczam fachowej opiece wloskich lekarzy...dzis jak patrze na mojego synka trudno mi uwierzyc ze wazyl zaledwie 1.5 kg.
do dziewczyn, które już to przeżyły: Jak wygladaj przygotowania do porodu we włoszech? Nie wiem czego powinnam sie spodziewac. A juz zaczynam sie bać... Czy rutynowo wykonywane jest nacięcie krocza i lewatywa?
czesc dziewczyny!
bocco gratulacje!!! nic nie wiedzialam.
jesli chodzi o porod we wloszech to zalezy od szpitala. tam gdzie ja rodzilam nic z tych rzeczy mi nie robili. polecam szkole rodzenia przy szpitalu. od 8 miesiaca .naprawde warto!! tam wszystkiego sie dowiesz.
pozdrawiam
Venanzia ja tez nie mam pojecia jak to z porodem tu we wloszech.sa podzielone zdania.gdzie bedziesz rodzic dokladnie?w jakim miescie?pozdrowienia i gratulacje

Dziewczyny jak jest po wlosku lewatywa :) pozdrowienia dla wszystkich
witajcie, pozwolcie ze i ja sie do was dolacze..na razie jestem na poczatku ciazy,zaczelam 3 miesiac - takze bedzie mi bardzo milo czerpac z waszego doswiadczenia.
sara nam jedno okreslenie na slowo lewatywa = il clistere
enteroclisma albo enteroclisma clistere

To pewnie określa sam zabieg a nie narzędzie tortur, tak sądzę.
brrrrrrrrrrrrrrrrr
dziwkuje wam :)

Yohanna - gratulacje!!!no trzeci miesiac to juz nie taki poczatek :))pozdrawiam
No i co kogo to obchodzi ze bedziesz miec dziecko? i po co z tego taki halsa robic i sie podniecac ze bedziesz miala w wlochem bachora?? :/
O, coś takiego powinien Lukar skasować.
ponizej godnosci !!!- to tylko tyle....chociaz nalezaloby sie wiecje
hiszpanka 191! mozesz napisac dlaczego cie to tak oburza, ze musisz ja obrazac? miej odwage i napisz
To, że się rodzi we Włoszech jeszcze nie oznacza że dziecko ma się z Włochem.
Wiesz co to jest logika?
twój komentarz nikogo nie interesuje, lepiej żebyś trzymał(a) język za zębami. Chamstwa nie tolerujemy!!!
hiszpanka- smiechu warte!!! ha ha.czyms chcialas zablysnac czy co???bo ci sie nie udalo!!!!!jakie slownictwo:bachor....wydaje mi sie ze bachorem to jestes ty!!!!a moze zazdrosc cie zzera co???
administrator śpi
hiszpanka przeszla sama siebie,bachorzyca jedna

wstyd cos takiego uslyszec z ust kobiety...bleeeee
pewnie sama nie moze znalezc zadnego reproduktora i stad ta gorycz i ewidentna zazdrosc, ale nie poddawaj sie, ponoc kazda potwora znajdzie swojego amatora :D
.
przeczytalam komentarz hiszpanki .. czy nie pomylilas podforum ? Jakos nie zauwazylam abym sie kogokolwiek pytala o pytanie :czy sie podoba fakt ze jestem w ciazy czy nie..to nie ankieta i przypominam ze tytul jest baby boom ;-)

a co tu tak cichutko? Myslalam ze znajde jakies kolezanki w doli ciazowej :-)
Witam, przydalaby sie kontynuacja tematu...hiszpanka chyba pomylila pokoje, to nie wiezienny karcer i my tu nie grypsujemy:)

Wracajac do szpitali, czy wiecie jak sie rezerwuje szkole rodzenia? trzeba pojsc do szpitala? czas goni, polowa listopada za pasem:)
Nofika
ja juz bylam sie pytac,mimo ze mam jeszcze chwie i powiem ci jak to jest u mnie: poszlam do consultorio przy szpitalu i zaczynam grubo po wakacjach.W consultorio powinni udzielic ci informacji. A najwazniejsze ze sie nie placi.I skoro masz termin na listopad to chyba powinnas sie pospieszyc ?
Ze pospieszyc to ja wiem, ale jeszcze nie mam pojecia gdzie, w jakim szpitalu, wydac malenstwo na swiat:)
dziekuje, polece w tym tygodniu sie wywiedziec...
Temat przeniesiony do archwium.
1141-1170 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia