baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
1621-1650 z 1785
nie popadajmy w paranoje, wszystkie kobiety ktore urodzily przynajmniej jedno dziecko sa dzielne !
Ale nie każda kobieta w taki sposób do porodu potrafi podejść, mulino. Nie powiedziałam, ze Kasia jest dzielna tylko dlatego, ze urodziła Zośkę.
Kasiu, zycze szczescia i wszystkiego najlepszego!!
Zgadza sie, dzielna bylas!!
czesc dziewczyny:)ja tu tylko przelotem...
my juz w domu:)takie bylysmy grzeczne ,ze po 2 dniach wypuscili nas do domu.
jest cudownie.........

Magda,teraz kolej na Ciebie.Bedzie super,zobaczysz.

ps.pamietaj,zeby krecic biodrami...caly czas,jak tylko zacznie sie akcja porodowa...jak tylko zacznie sie najmniejszy pierwszy skurcz!!!
I sluchaj poloznej,a zobaczysz,ze przezyjesz:)

To ruszanie biodrami to rada od Nofiki...bede jej za to wdzieczna do konca zycia:)

powodzenia
Kasia i Zosia
jak miło.....:):)
no to pięknego Mikołaja miałaś w tym roku :)
dzieki za wskazowke, bede krecic caly czas:) swietnie sie spisalyscie z zosia!:) ja jeszcze czekam, moze na 12 grudnia bo wtedy jest pelnia...;)
gratulacje Kasiu!!!!
Gratulacje Kasiu
>Ja wam powiem, ze rozmawiałam z Kasia 4-5 godzin po porodzie i byłam
>zszokowana jej opanowaniem i tym, jak ona przez ten poród przeszła. W
>stylu "postanowiłam, ze poród będzie cudowny, wiec nie krzyczałam,
>żeby nie tracić energii, odpoczywałam i raz dwa trzy urodziłam, a
>teraz wezmę córkę pod pachę i wrócę do domu". ;)
>
>Dzielne babsko, podziwiam.:)

Jestem naprawdę pod wrażeniem
>nie popadajmy w paranoje, wszystkie kobiety ktore urodzily
>przynajmniej jedno dziecko sa dzielne !

mulino, jak sama urodzisz to będziesz mogła podważać ich dzielność, póki co sama nie urodziłaś, więc nie masz pojęcia o ich dzielności lub jej braku
a odczep ty sie ode mnie sfrustrowana babo :P nie moge podziwiac kobiet ktore urodzily, bo sama nie urodzilam? hahhaa noooo gratukuje pokretnego, przedziwnego toku myslenia, jakas ciotka dewotka nie bedzie mi mowila kto w moim mniemaniu jest dzielny i takie tam... spływaj kobiecino !!!
no wlasnie mulino, no wlasnie !bardzo zrecznie to ujęłaś..jak zwykle masz racje..mi tu tez jedna odmawiala prawa do wpisow ..bo to jest post dla przyszlych matek..i niewazne dla gnojówy bylo to ,ze juz jestem matka!.. ze juz urodzilam !.. liczyl sie dla niej tylko jej sposob patrzenia na wlasny koniec nosa..typowo wloski zreszta...:D
witajcie
gratulacje dla wszystkich mlodych mam.:)
teraz ja bede potrzymywac ten watek przy zyciu. 8 tydzien u mnie ;)
gaio i mulino piszcie tutaj ile chcecie nich wam prawa do wpisow nie odbiera. mysle ze matka ktora urodzila wie wiecej na pewne tematy i moze sie wiedza podzielic. ja mam typowo polski sposob patrzenia:)
szczególnie, ze senese ma niezdrowa obsesje na punkcie tego swojego pewnie paskudnego nochala ;)
poza tym przeciez napisalam jasno i wyraznie, ze dla mnie kazda kobieta jest dzielna, ktora urodzila dziecko, wiec co mi tu pieprzy babsko wstrętne, ze ja cokolwiek podważam?!
a pewnie, ze bede tu sobie pisala ile chce, senese tez nie urodzila wiec moze do niej ta uwaga powinna byc skierowana?!
poza tym to, ze nie urodzilam nie znaczy, ze nie przezylam wiele innych bardzej mrozacych krew w zylach sytuacji o ktorych nawet wam sie nie snilo :D no moze na filmach takie rzeczy widzialyscie moje drogie, wiec per favore fakt, ze ktos urodzil nie czyni go medrcem i wszechwiedzaacym :P
wlasnie, kazdy moze sobie pisac co chce, byle tylko na temat;)
martnaduli, czyli udalo sie tobie, chcialas zostac mama na bis, powodzenia;) a ja ciagle czekam...12 grudnia byla pelnia i nic, a tu 40 tydzien juz leci...
i jak Magda? już po wszystkim?
i juz po wszystkim:) 17 grudnia o 13:08 urodzilam michalka!:))) bylismy troche dluzej w szpitalu, bo zalapal zoltaczke, ale teraz juz wszystko jest w porzadku i od wczoraj jestesmy w domku:) jak cudnie jest miec takie malenstwo:)))
Gratulacje Magda :)
gratulacje!!
Magda,prawda,ze jest cudownie??:)))))

Gratulujemy z calego serca.
kasia&zosia
Wszystkiego najlepsiejszego Magda! piekny prezent pod choinke:)
gratulacje!!!
Gratulacje!!!
No i witamy Michalka:)
Pierwsze Swieta w trojke to cos wspanialego.I magicznego.
Mama Kasia z trzymiesiecznym Stefkiem:)
gratulacje!

a "mój" Michałek ma już 3,5 miesiąca...na Wigilii szalał na ciotkowo-mikołajowym prezencie - macie edukacyjnej...jest super, wiecznie uśmiechnięte dziecko:-)
Dowcip: Wloskie małżeństwo pojechało do szpitala, gdyż zbliżał się termin porodu. Kiedy
dotarli na miejsce doktor powiedział im, że wynaleziona została nowa
maszyna, która jest w trakcie testów i mogą spróbować ją wykorzystać
Maszyna ta przenosi część bólu kobiety na ojca dziecka.
Małżeństwo powiedziało ok, że chcą spróbować. Lekarz zasugerował, żeby
spróbować z 10 % bólu, bo to i tak będzie za dużo dla ojca... Zaczął się
poród, Wloch mówi, że jest ok i może wziąć na siebie więcej bólu. Lekarz
ustawił na 20% i cały czas spoko, więc zmienił na 50 % i w końcu na 100%.
Mężczyzna zniósł to bardzo dobrze, a kobieta urodziła bez najmniejszego bólu.
Wracają do domu, a na wycieraczce leży martwy listonosz… :D
hehe dobre:-D
Wraca Jasio ze szkoły i pierwszym pytaniem jakim strzela w rodziców jest :
- Co to znaczy "robić loda"
Rodzice, którzy już dawno uzgodnili, że będą odpowiadać na każde
"trudne" pytanie ( bo po co ma dziecko szukać odpowiedzi na podwórku),
spojrzeli porozumiewawczo na siebie i mama mówi:
- Widzisz "robić loda" to brać penisa do buzi.
Na to ojciec:
- Jakie brać, jakie brać..? DAWAĆ! Syna przecież mamy!
Przynajmniej dowcipy rozweselają atmosferę porodową. W każdym razie ja teraz jestem w 19 tygodniu ciąży i gdy sobie pomyślę o porodzie, to aż ciarki mnie przechodzą...
ciaza i porod to jedne z najpiekniejszych przezyc w zyciu kobiety...wczesniej myslalam, ze to tylko takie gadanie ze sie zapomina o bolu itd., ale rzeczywiscie to prawda...jeszcze nie moge dobrze na tylku usiasc, czasem w nocy michalek nie ma ochoty spac, a ja ledwo trzymam oczy otwarte, ale tak szczesliwa jak teraz to nigdy nie bylam:))) jest cudnie:)
magda-dokladnie jest tak jak piszesz,ja tez czasem mam nocki nie przespana,ale juz mysle o braciszku albo siostrzyce dla mojej malenkiej :p ZYCZE WSZYSTKIM SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 2009
Temat przeniesiony do archwium.
1621-1650 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia