baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
1651-1680 z 1785
Magda_toscana wielkie gratulacje :) Też jestem mama grudniowego Michałaka :)

Kasia, Magda, napiszcie dziewczyny jak sobie radzicie z maluszkami, dzieciaczki pewnie rosną w oczach :)

A tutaj tak cicho się zrobiło.

Powoli szykuję się na wielki finał, co prawda dopiero w kwietniu, ale przygotowania już rozpoczęte żeby potem nie było pośpiechu.

pozdrawiam :)
Czesc. Musze zrobic po raz kolejny ecografia morfologica... :( To prawda,ze moge zrobic to tylko prywatnie i musze po raz kolejny placic? Nawet jesli ciaza jest zagrozona i mam skierowanie??? Nie moglabym zaplacic tylko ticet??? Nie chce mi sie wierzyc ze takie badania sa tylko prywatnie... Co z kobietami ktore nie maja na to kasy???
Alez nie, mozesz robic panstwowo, tylko nie wiadomo, czy uda Ci sie zarezerwowac ja w takim terminie, kiedy chcesz, niestety. Stad sila rzeczy zostaje eco prywatna...
Czyli jednak mialam racje! Wczoraj sie wyklocalam ze szwagierka,ze to nie mozliwe by takie badania byly prywatne! W rezultacie otrzymalam taka odpowiedziec "ty myslisz,ze sie bawilam wydajac kase na takie badania?" Odpowiedzialam, ze tak! Bo ona nie musiala robic tych badan, robila je bo sama chciala, a ja musze je zrobic, wiec chyba jest jakas roznica!!! Jesli w PL chce zrobic bo mam na to ochote to place,a jesli musze to dostaje skierowanie i robie to za darmo.. Dzis zadzwonie i umowie sie na wizyte, jesli trzeba bedzie naprawde dlugo czekac, to niestety pojde prywatnie,ale warto sprobowac :) Dziekuje za odpowiedz :)
Niestety znalazlam tylko prywatne gabinety :( W Casercie i Rzymie... Tym razem mam zaplacic mniej :) Caserta 100 e Rzym 95... To o 60 euro mniej :)
Baby boom cos ucichlo... Gdzie pouciekaly wszystkie mamusie??? POZDRAWIAM!!!
sandra a nie robia tego u ciebie w szpitalu??tu robia w szpitalu,jednak ja musialam robic tez prywatnie bo nie bylo terminow,w sumie to oni zawsze robia jakies problemy i na sam koniec chodzi sie do prywatnego,niestety.tak strasznie tu cicho :((
Niestety nie robia, chyba nawet nie maja... Dostalam adresy, gdzie jest najblizej, czyli Caserta i Rzym... W sumie juz zrobilam te badanie i jest wszystko dobrze :) Synus malutki ale zdrowy, z lozyskiem tez wszystko ok :) Musze duzo lezec, biore leki na podtrzymanie i czekam... Mam nadzieje ze synek zostanie jeszcze w brzusiu kilka tygodni :) Pozdrawiam
Hej witam wszystkie młode i przyszłe mamy! Jestem tez ciężarówką ;) termin porodu mam na 28 kwietnia, mieszkam i rodzić będę w pl. O znieczulenie już chyba w 8 miesiącu będę wołać ;)) boje się porodu choć jeden mam już za sobą, było to 11 wiosen temu, ale było tak hadcorowo że do dziś jakąś traumę mam ;)
Pytasz dlaczego jest tak strasznie cicho na baby boom ?
Poczekaj na wiosne i lato to bedzie wielkie boom:) boom:) boom:)
A potem na jesien i zieme bedzie wielkie chlip:( chlip:( chlip:(
I duuuuzoooooo spraw do zalatwienia na fiolecie
Czyli wiosna, lato, jesien, zima... Teraz to co jest??? Bo tu cisza... ;)
No còz epoka lodowcowa.
Moze italiano juz sie przejadlo.
:-))
sandrusia a na kiedy masz termin?ja tez lezalam miesiac w lozku ale nie bralam tabetek.moja mala tez sie urodzila malutka a teraz ma 6 miesiecy i wazy 7,5 kilo.Witam nowa ciezarowke :)
Termin mam na 21 marca... Pierwszy dzien wiosny :)
czesc mamusie,
u nas wszystko ok.
Zosik rosnie jak na drozdzach .2 miesiace i 10 dni a dziewcze wazy 5.400g i mierzy 58 cm.Jest cudowna,kochana,zawsze usmiechnieta...no moze prawie zawsze:)
Lubi spacery i kapiele,no szaleje na punkcie maminej piersi.

......zmykam,bo Zosik krzyczy:)
Zośka krzyczy, bo mama ośmieliła się zostawić ja na chwile i zbliżyć się do klawiatury...;)
Sandrusia, to może pójdziesz na wagary? w końcu to Dzień Wagarowicza;-)

pozdrawiam mamuśki:-)
Czy dzieci polskiego pochodzenia mieszkające we Włoszech, noszą polskie czy włoskie imiona?
http://polonia.wp.pl/country,0,title,Polskie-imiona-we-W%B3oszech,wid,1[tel],wiadomosc.html
Dzien wagarowicza :) Jesli urodze to taki sobie zrobie ;) Uciekne z domku ;) he he :)) Choc wolalabym by synus byl nadal w brzuszku w tym dniu :)
Za tydzien przyjedzie moj 1,5 roczny braciszek, chce z nim jeszcze poszalec :) Potem moge juz rodzic... ;)
Nareszcie cos sie tu ruszylo :) Buziaki dla Zosi :*
to synek będzie miał fajnego wujka, prawie rówieśnika:-)
Jesli udaloby nam sie torszke wczesniej, podtrzymalabym rodzinna tradycje ;) Moja mama i moja babcia chodzily razem w ciazy.. :) Tak to juz jest, jak sie mysli ze "juz sie nie moze" :)))he, he :) Mam ciocie 3 miesiace mlodsza :) Ta ciocia wlasnie niedawno urodzila :) W koncu mam kuzyna :) Takiego prawdziwego :) he he...
http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/hity-internetu/article310766/Zobacz_najgrozniejsze_dziecko_swiata_.html
ee tam najgroźniejsze od razu,
zdziwił sie maluch po prostu i tyle
hej mamusie:) i u nas wszystko w porzadku, michalek ma 2 m-ce i 2 tyg, 62 cm i ponad 6 kg wazy, zasypia tylko przy noszeniu na rekach albo przy piersi, moglby tak spedzac cale dnie:) kiedy je lubi jak jestem cicho i sie na niego patrze, jesli tego nie robie to krzyczy na mnie po swojemu:) tak nas poustawial nasz maly szfuniu:) aaa i spi z nami w lozku...heh;) teraz jest na etapie nieustannego ssania, przydalby sie smoczek, ale ja twardo mu nie daje, jak narazie ja jestem jego smoczkiem albo wklada sobie cala dlon do buzi i ssie tak glosno ze w drugim pokoju slychac:) ostatnio poznal psa, ktorego mamy w pracy i rozmawial do niego:) kochany jest ten moj maly misiu:) pozdrowienia dla wszystkich dzieci tych starszych i tych w brzuszkach, buziaki dla kolezanek rowiesniczek, zosi i federyczki;)
czesc mamusie:)
Co u was i maluszkow?

Zosia ma juz 4,5 miesiaca.Jeju,jak ten czas szybko leci.
Jest kochanym,zawsze usmiechnietym dzieckiem.
Moj grzeczny grubasek(7,8 kg)od zawsze spi w nocy,wiec dzieki temu i mama i tata sa szczesliwi i zawsze usmiechnieci:)

Niestety borykamy sie od 2 miesiecy z atopowym zapaleniem skory.Pomaga tylko masc kortyzonowa i polski alantan.Nici z kapieli wieczornych-max 2 razy w tygodniu i to szybciutko i w letniej wodzie.Codziennie mnostwo smarowania ale Zosik polska dziewczyna i znosi to dzielnie...ja zreszta tez.
Na poczatku bylo ciezko.Plakalam razem z nia,bo swedziala ja skora ,drapala sie po twarzy,ranila sie,leciala ropa,krew i wszystko razem....az w koncu pediatra przepisal nam masc Gentalyn beta.Smaruje 1 raz w tygodniu i pomaga.Skora na twarzy miekka,gladka i powabna.
Reszta ciala niestety nie.
Czy ktores z waszych maluszkow tez to ma?

Ja nadal karmie piersia.Za 2 tygodnie wprowadzimy obiad zamiast poludniowego mleka.
Dajcie znak co u was....tych oczekujacych i tych karmiacych.

ps.myslicie o rodzenstwie ?
My tak:))
no i jak?musza minac kolejne 2 miesiace by przeczytac cos nowego?
czesc Kasiu..ale 'upaslaś' grubaska!atopowe zapalnie skory...moj synek to mial..da sie wyleczyc..przeszlo poniej w rogowacenie przymieszkowe..co tez nie jest najpiekniejsze..ale to chlopak,wiec 'przezyje'.Solarium pomaga!/sic!/:D.Ustalcie kryteria choroby ..skad sie bierze z pokarmu czy kosmetykow stosowaych do pielegnacji.wazne jest natluszczanie skory..polecam oliwek ,oliwke i jeszcze raz oliwke..nie zaluj jej niech wprost mala ocieka oliwka..zart..dobierz oliwke , ktora bedzie malej odpowiadac i natluszczaj..to byla porada.. mej prababci dla mego syna..i zadzialala.A mial problem tylko na twarzy,nie na cialku..na policzkach.Juz po 1 mies/stos oliwki/ buzia sie wygladzila i zmniejszylo zaczerwienie.:D http://www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=763 http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Elidel http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Protopic nie rozpisuje sie duzo..wkleilam pare linkow :D..pozdrawiam
Cześć.A moja Zosia 10 maja kończy 2 latka.Właśnie dostaje od czwartku antybiotyk.
Gdzieś moją córcię przewiało.
a Michałek za tydzień będzie miał już 8 miesięcy...waży 9 kg i juz można przy nim ostro bicepsy sobie wyrobić;-)
dzieciak szczęśliwy, uśmiechnięty i żarłoczny...całe szczęście śpi w nocy i rzadko krzyczy...do tego najbardziej z rodziny jest podobny do cioci Agatki:-) serio, nie do mamusi, nie do tatusia, tylko do mnie hihi
Ja Zosię karmiłam piersią do roku i nie miała żadnych schorzeń dermatologicznych.Jedynie ma uczulenie na chusteczki do przemywania do pupy.A jak twoja Zosia ma apetyt?Bo moja ma do dzisiaj,lubi zjeść.
Hej,hej :)
Urodzilam 25.03 :) Sama, w lozku, w asyscie meza... Sama dlatego ze, pielegniarka nie wierzyla ze rodze i nie zawiozla mnie na porodowke.. Nawet nie sprawdzila czy mowie prawde! Mowilam, ze czuje glowke, ze mam wrazenie jakbym do toalety musiala isc, ale to napewno nie to! Pewnie to skorcze PARTE! Potem musialam juz przec,a ona dalej NIC! Wiec parlam... Kiedy juz urodzilam (na tym lozku) pielegniarka wpadla w panike. Zadzwonila na oddzial polozniczy ze to juz i wziela wozek inwalidzki. Glowka juz wyszla a ta chciala zebym usiadla wozek. Przybiegly polozne i prosily o nozyce i cos tam jeszcze ta pielegniarke. Pielegniarka wyszla 4 razy i 4 razy wrocila bez nozyc! W koncu polozna nakrzyczala na nia i przyniosla te nozyce. Wozek zmienila na lozko i zawiezli mnie na porodowke na czyszczenie i zszywanie.Porozrywalo mnie ;/
Potem bylam i nadal jestem "atrakcja" calego szpitala. Do tej pory pytaja mnie "to ty urodzilas sama i na lozku?" Ech...

Karmie piersia i dokarmiam butelka. Cos z tym moim mlekiem jest nie tak. Mam go duzo,ale maly nie najadal sie. Wisial ciagle przy piersi i tracil na wadze :(( Odkad dokarmiam, synus tyje... Tyje i to chyba za duzo ;)
Synus dostal jakies wysypki na buzce i szyjce, bardzo duzo czerwonych krostek. Doktor powiedzial ze to od mleka-normalne. Normalne??? Nie moze tez zrobic kupy,ma kolki :((( kupke robil raz na 3 dni. Macie jakies sposoby na kolke?
POZDRAWIAM!
Temat przeniesiony do archwium.
1651-1680 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę