szukam fajnych osob pracujacych w Bolonii.

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 232
cinquantatre napisz jak poszedl festyn, smakowaly wszystkim twoje potrawy?
a slawetny pyzok?
Jak tam po niedzieli?
My caly dzien spedzilismy nad morzem...wreszcie odwazylam sie zeby sie wykapac...bo po moich korzonkach i problemach z tchawica nie wiedzialam na co moge sie "szarpnac"...pozdrawiam
marcella jak sie czujesz? Jest troche lepiej? Pisalas cos o wczasach, gdzie jedziecie i kiedy ...w podtekscie...kiedy mozemy sie wreszcie spotkac?
Witam, witam drogie panienki
Jestem juz calkiem, calkiem.
Wczoraj moj maz wywiozl mnie w gory i maszerowalismy 5 godzin, z tego wniosek , ze bede zyc.
Bylo suuuuuper, tylko moj maz sie tak spalil,ze musialam go ratowac...
Jest dzis czerwony jak rak!!!
A do poludnia nie bylo wcale slonca i mozna bylo zmarznac.
Nie wiem jak on to zrobil??
Nic to jednak naprzeciwko tego, ze mozna bylo polezec na lace i sluchac jak ptaki spiewaja......
W Bolonii moge sobie tylko pomarzyc o takiej ciszy.
Pozdrawiam.
Franci nie wiem dlaczego nie doszly moje zdjecia.
Nie bede ich narazie wysylac, bo mam cos nie tak z kompem.
W niedziele przylatuje nasz syn i jedziemy na Garde na tydzien.
Jak tylko wrocimy, moglibysmy sie spotkac.
Przyjedziemy bardzo chetnie!!!!
Umowimy sie jeszcze. pa,pa,pa
Franci masz odwage!!
Kapiel to chyba za wczesnie jeszcze po chorobie???
Ale Ci zazdroszcze, bo tez wykapalabym sie.
Ja niestety robilam to w niedziele w strumyku gorskim,
tak jednym palcem, bo woda zimna jak nie wiem co!!!
Miejsce bylo cudne,laka,krety strumyczek z czysta woda nad ktora rosly kaczence..
cos pieknego......!!!
Ty to masz dobrze nad tym morzem!!
Witajcie dziewczynki. Bylo super. Pyzok byl swietny, choc moze dla niektorych zbyt pikantny. Byly rowniez golabki, pyzy z miesem, grochowka, polskie wedliny, polskie ogorki kiszone i polski chlebek. Byly rowniez polskie wypieki. Te poszly najszybciej mimo, ze bylo tego 5 blach. Mielismy interesujace zdjecia pokazujace Polske i wszystko co z nia zwiazane oraz eksponowana byla miniatura zagrody wiejskiej sprzed 100 lat, koscioly i wiatraki. Mielismy rowniez stroje goralskie. Bylo duze zainteresowanie. Nasza kuchnia wszystkim smakowala. Jak bedziecie organizowaly cos takiego, to sluze pomoca. Wrocilam do domu bardzo zmeczona, ale usatysfakcjonowana. Serdecznie pozdrawiam.
Marcella jesli uwazasz, ze woda w gorskim strumyku jest zimna, to przyznam Ci się, że bylam "Morsem" i kapalam sie w gorskich rzeczkach zima w temperaturze -10, a nawet -18 stopni. Milo wspominam i tesknie za tym. Przez caly czas przynaleznosci do klubu morsow zapomnialam o katarach, przeziebieniach. Inni czlonkowie po krotkim czasie odstawili leki na reumatyzm i inne schorzenia. Uwaga! Chorzy na serce nie moga zostac "morsami".
Cieplutko pozdrawiam.
Cieszę się,że wszystko się udało.Mam nadzieję,że na następny rok też będę na takim pikniku.Marcella,już zdjęcia doszły do mnie,góry przepiękne.A na ich tle to ty ze ślubnym?
cześć dziewczynki.Co tak zamilkłyście?a może roztopiło was?Właśnie u nas,we Włocławku jest w tym momencie(17.00)33 stopnie w cieniu,od wczoraj taki skwar. 3.06 przyjeżdża makaroniarz z tej agencji włoskiej,przez którą jedziemy do pracy na wstępny egzamin z języka.Boję się.Mam wrażenie,że im więcej się uczę tym mniej umiem.Najśmieszniejsze jest to,że w 1 kolejności uciekają z głowy najprostrze słowa.Boję się,że na egzaminie nie dam rady sklecić najprostrzego zdania.Na szczęście od poniedziałku będę miała urlop więc nie będę się niczym rozpraszać.Jak mam się nie dać stresowi?
Czy wszedzie jest tak goraco jak u mnie?
Ja nawet nie patrze na termometr ani za dnia ani w nocy, coby sie nie wystraszyc za bardzo..Co slychac, czemu nie piszecie?
Marcella jak sie czujesz?
Teraz pewnie czekasz na przyjazd syna:)a wlasnie czy jutro konczy sie rok szkolny w Polsce?
U mnie własnie burza przeszła obok i deczko popadało,ulga niesamowita. Z 32st temperarura spadła do 23.
A mój mąż jest kolo Torino i tam mieli wczoraj 36st.Za 2 tygodnie jadę do niego .Upał da sie wytrzymac ale co zrobić z komarami?
cześć dziewczynki.Co zrobić z komarami?to proste:wystrzelać.A na poważnie,ma któraś na nie dobry sposób?Bo mi chcą Lwa zeźryć.Kto wtedy będzie gotował?
Cześć kochani. Mam do was pytanko czy ktoś zna może firmę załatwiająca prace dla kobiet o nazwie Solidarność Wiochy no Profit. Mam zamiar skożystać z usług tego pośrednika ale do końca nie jestem pewna czy im zaufać. Firma zajmuje sie przeważnie załatwianiem pracy przy opiece starszych osób.Siedzibe ma w Alba Adriatica.Jeśli coś wiecie to bardzo proszę o odpowiedź. Dziekuje.
Już nie raz na innych forum ktoś się pytał o tego pośrednika,a i nazwa tego miasta już też się przewijała.Inne nazwy pseudoagencji też się pojawiały oferujące tam pracę opiekunek.nikt nic o nich nie wie prócz tego,że chcą kasę i kontaktują się przez telefon,nie znasz nawet danych rozmówcy.A kim jesteś z zawodu?
Ja z zawodu jestem krawcową. Te panie z tej firmy kontaktowały się ze mną właśnie przez telefon. Powiedziały,że ze względu na znajomość języka mam szansę na większy zarobek. A obiecują 550euro gwarantowane.A reszta zalerzy od rodziny do jakiej trafię.
Z tego co wiem to firma jest zarejestrowana we Włoszech. Mam ich numery kontaktowe i adres firmy.
Jeśli działają legalnie to będą na liście Ministerstwa Pracy,możesz też ich sprawdzić w Urzędzie Pracy,tam mają listy wszystkich legalnie działających agencji.Jeśli nie ma ich tam,nie mają pozwolenia M.P.to omijaj ich z daleka.Zwłaszcza jeśli będą chcieli pieniędzy
18 latki z Vatem!Rozpuściłyście się?czy już wyjechałyście na urlop?Marcela,co z tobą?
Dziękuję.Właśnie że chcą pieniędzy i to sporo bo liczą sobie za załatwienie pracy 450euro.Szok!!W sumie pierwszy miesiąc pracuje się za darmo. A mi bardzo zależy na pracy właśnie na wakacje.Bardzo dziękuję za odpisanie. Pozdrawiam.
Ja na twoim miejscu bym nie ryzykowała.Poczytaj inne forum to przekonasz się,że różni pośrednicy coś oferują za forsę a ja mam podejrzenie,że to są ci sami ale pod różnymi nazwami,bo oferują podobną pracę za podobny zarobek i biorą podobne sumy za pośrednictwo.Wejdź na srrony:www.cercolavoro.com;www.adeco.it;cercalavoro.monster.it a także poszukaj ofert w rządowym informatorze:Ministere del Lavoro e delle Politiche Sociali.A Jolly Italian Au Pair AG oferuje pracę au pair dla znających niemiecki,francuski lub angielski.To są wszystko legalne pośrednictwa,nic wtedy nie ryzykujesz.Pomyśl,zanim coś ci się stanie.
Właśnie dziś sie kończy rok szkolny,już pachnie urlopem.Za 2 tygodnie bedę w Italii.Czy mogę tam spokojnie sobie pozwiedzać okoliczne miasta bez zaczepek Wlochów?Bo na ten temat są rózne opinie.
Raczej mozesz, no chyba ze od rana bedziesz ubrana w stylu dyskotekowych kubistek.
Dzieki.Raczej ubieram sie jak przystało na normalną polke-schludnie i nie wyzywająco.Pojedziemy,zobaczymy,przezyjemy.
z ciekawosci zajrzalam tutaj bo mnie interesuje jezyk wloski.Ja mieszkam juz od kilu lat w hiszpani ale ale musze powiedziec ze ciezko przyzwyczaic sie do upalow a jeszcze zapowiadaja najgoretsze lato od czterdziestu lat.Pozdrowienia dla wszystkich z Hiszpani
Widzę,że do naszego forum dopisują się dziewczyny bez Vatu,czyli chyba ok.20.A co się dzieje z 18+Vat?53,Franci,marcela i inne-dziewczyny co z wami?Chyba nasze forum nie umrze śmiercią naturalną?
Witajcie dziewczynki. Jest tak gorąco, że sie myśleć nie chce, a co dopiero pisać. Jestem przez ta temperaturę rozleniwiona. Poza tym wszystko ok. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczynki z vatem i te nowe bez vatu również.
Anetko napisz coś o sobie. Co robisz w Hiszpani i w jakim mieście jesteś. I co też jest wążne ile masz lat (z vatem :))
No,widzę że to tylko upał a nie agonia.Cześć.Nowe forumowiczki,Vat to to co jest powyżej 18 roku życia.Ja mam np.47 lat,czyli 18lat+29Vatu.Marcela,czy już masz rodzinę w komplecie?Opisz jak było na wczasach,jak już wrócisz.
hej Aneta, ciekawe dlaczego interesujesz sie jezykiem wloskim?
U was tez tak goraco?
My chyba zaczniemy uczyc sie hiszpanskiego?
Milo nam ,ze zajrzalas.
Pozdrawiamy z rownie goracych Wloch i zagladnij do nas jeszcze.
Pa
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 232

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia