szukam fajnych osob pracujacych w Bolonii.

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 232
Ja jestem , zagladam , ale czesto nie mam czasu ,zeby pisac.
Tak upaly odbieraja chec do wszystkiego.Marcella czekam az sie odezwiesz ,zebysmy sie jakos zorganizowaly, mam nadzieje,ze nie zmienilas zdania?
Bo w sierpniu bede miala gosci i bedzie mi troche trudno....
W Polsce ponoc upaly takie same jak we Wloszech, tylko ,ze my tu traktujemy jako norme a krajanie troche nie przyzwyczajeni, powinni masowo zaczac zakladac taparelle:)
No juz prawie tydzien i nikt sie nie odzywa.Marcella jestes?
A reszta gdzie sie podziewa?Pozdrawiam, znòw nadchodza upaly..ufff...
Cześć Franci.Ja byłam tu ostatni raz tydzień temu.Marcela pisała do mnie dość dawno,ma całą rodzinę w komplecie,mieli jechać gdzieś w całą trójkę.A miała też jechać do Polski.Chyba ten upał tak wpływa na każdą,że nie chcą pisać.Mam tylko nadzieję,że po wakacjach nasz klubik się nie rozpadnie z braku członkiń?Jak Niunia?
Dziś się do mnie odezwała.Ma problem z kompem bo jej obaj panowie nie dopuszczają jej do kompa,okupują go cały czas.Jest cała i zdrowa i jedzie odpocząć.Padało u was trochę?We W-ku wreszcie niebiosa się zlitowały i przepięknie lujnęło i grzmiło a teraz zrobiła się sauna.
Hej dziewczyny,opuściłyście nasze forum z V-atem.Ja już jestem w polsce od tygodnia.Szkoda tylko,że nie jest cieplutko.Lot samolotem był spokojny i jak na pierwszy raz ekscytujący.
Witaj. Ja caly czas jestem, tylko brykam sobie po tematach. Coś z tym czasem musze robić, a przy okazji może coś dobrego zrobię?
Dziewczyny są pewnie na urlopie, a ja dopiero za kika tygodni. Liczę już dni. Mam nadzieję, że będę miala ladna pogodę, bo nie będzie kompletu do brydza.
Pozdrawiam.
Cześć wam króliczki puchate.Coś nasza Marcela zapomniała o nas.byczy się i byczy na tych wywczasach.
Witaj Ulcia. No tak. sezon ogorkowy. ;)
dziewczyny,litości.Co z wami?Marcella,jeszcze sie byczysz na urlopie?Własnie się dowiedziałam,że w Grosseto,na Festiwalu Smaków,regionalne potrawy z moich Kujaw zrobiły prawdziwą furorę i były bezkonkurencyjne.Następny Festiwal będzie u nas,na Kujawach.Znawcy kulinarni z całego swiata nie mogli nachwalić się naszych miodów,nalewek,ekologicznych wędlin robionych wg średniowiecznych receptur,szynek,białej kiełbasy,konfitur i dżemów,smalczyki,potraw z grzybów,itd.
Mam nadzieję,że nie wpieni nam się tu do pogaduszek żaden mąciwoda,który biega od tematu do tematu i szczuje.Że chociaż ten jeden temat będzie wolny od takich tam.
A teraz dziewczyny pewnie po urlopie sie wzięły ostro do pracy,lub za grzybobranie bo tego roku jest ich nawet sporo.
Witam !!!
dzisiaj dzwoniła do mnie Przyjaciółka mieszka w Bondeno...może któraś z Pań mieszka blisko - prosiła żeby pomogła jej w znalezieniu jakiś materiałów w jakis sposób zrobićprawo jazdy we Włoszech oraz poszukac firm polsko-włoskich w Ferrarze, Cento bądź Finale Emilia...szuka tam pracy..weszłam na forum i pobieżnie przyjrzałam Waszą rozmowę ...postanowiłam napisać-moze któraś z Pań coś wie?rnbuziaczki z Polski...Taniutek
Zobacz temat"Prawo jazdy we Włoszech"
A nasz temat to luźne pogaduchy rówieśniczek.
Jak masz 18lat+vat(jak przeczytasz temat w całości,dokładnie to będziesz wiedziała o co chodzi)to możesz przyłączyć się do pogaduszek.Jesteśmy otwarte dla każdej,mamy nawet koleżankę z Hiszpanii na naszej stronce,z Polski i Włoch. Warunek-nie wolno mącić i knuć.Mam rację osiemnastki?
Masz Ulcia absolutną racje-mącić to na 53.
...przepraszam,ale nie miałam zamiaru "mącić" chciałam tylko prosić o pomoc...ale widzę,że nie mogę na nią liczyć - napisałam parę słów w Waszym dialogu...bo spodobał mi się ot-co ... dojrzałe kobiety a z poczuciem humoru i radością życia -tylko dlatego zagadnęłam tutaj...przepraszam,bo widzę że zostało to źle odebrane.
pozdrawiam cieplutko z Polski.Taniutek
Witam cię,dawno się nie odzywałaś.Rozumiem,wakacje.Marcella też nam zaginęła na wywczasach.No,od poniedziałku do pracy.I znów użeranie się z dzieciakami.A do emerytury tak daleko.Idę zwiedzić to 53
Taniutek,my cię nie posądzamy ale WITAMY cię serdecznie i tak samo pozdrawiamy.Pisałam tylko,że ta stronka jest nie dla mąciwodów(czyli takich,co wiedzą że się o nich tak mówi),co skaczą z tematu na temat zmieniając wciąż nicki i trują,są tacy co wciąż im się nic nie podoba.To nie do ciebie.Każda z nas ci pomoże w miarę swoich możliwości.Tylko nie bądź taka drażliwa
Taniutek,napisz coś o sobie żebyśmy mogły cię lepiej poznać.O kazdej z nas przeczytasz na stronce.U nas obowiązuje uśmiech od ucha do ucha i pełen optymizm,żadnego smutku(nawet jak zeby bolą)
Taniutek.Obraziłaś się na nas?
alise2, mam nadzieje, ze mialaś na mysli Boks nr:53. Jeśli nie, to bardzo mi przkro, bo twój wpis zabrzmial dwuznacznie. Moze dlatego nasza nowa koleżanka wyploszyla się.
Co do niektórych wpisów jestem krytyczna i pośmiewna, ale potrafię też być mila. Może wynika to z tego, że jestem "leciwa" i niektóre problemy postrzegam trochę staroswiecko. Pozdrawiam i czekam na pozostale dziewczynki.
Wcześniej czytalam o spacerach po lesie w poszukiwaniu grzybów. Ponoć jest ich zatrzęsienie. Ja tak bardzo lubie zbierać grzyby, a jeszcze bardziej szukać najlepiej z przystojnym ;) pasjonatem grzybów. Niestety tutaj nie mam takiej możliwości :( Poza tym boję sie tej pelzajacej gadziny, której tutaj jest pelno w lasach. Pozdrawiam grzybiarzy i życzę owocnych poszukiwań.
Pies drapał pełzaki,gorzej z pajęczynami.Ja lubię grzyby ale nie umiem ich zbierać,nie widzę nawet grzyba wielkości stodoły.
Oczywiscie,ze o boksie 53 myślalam.Grzybów jest całe mnóstwo,kazdy cos znajduje.Ulcia nawet Ty pewnie byś tez znalazla.
Czy ktos z forum jest z Milano??
:( , ale znajdziesz w wyszukiwarce. Bardzo fajna grupa.
Marcella.Dlaczego mnie zablokowałaś na gg?Nie chcesz już pisać ze mną?Bardzo mi się zrobiło z tego powodu przykro.mimo wszystko pozdrawiam cię i mam nadzieję,że się jednak odezwiesz.
Witam Was dziewczyny... jeszcze wczoraj myślałam, że już niedługo będę tu klikac z Włoch a tu mi chyba wychodzi, ze raczej z Niemiec... mam dylemat emigracyjny i potrzebuję rady ale to nie na forum...może któraś pogada ze mną na [gg]
pozdrawiam...
Chętnie poklikam.Ale ja jeszcze jestem w Polsce.Dopiero szykuję się na kontrakt do Włoch.Szkoda,że Marcella zamilkła.Może jeszcze nie wróciła z wakacji?Ona mieszka we Włoszech od 1988.Dużo może ci powiedzieć Franci.A może dzięki tobie nasze forum odżyje?
Nas już pewnie poznałas,jeśli przeczytałaś cały temat.A teraz my chcemy poznać ciebie.Napisz coś o sobie
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 232

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia