Czy tylko ja tak długo szukam pracy?

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 356
Ja już o tym wspomniałam w jednym z postów.Gdyby to było1276 ale netto to ok.W przypadku brutto trzeba odliczyć koszty a wtedy już nie jest tak różowo.
nie sprawdzlem w necie bo od lipca o tym wiedzialem. po za tym podatek zostal obnizony do poziomu 18 %. Znam biegle wiecej niz 5 jezykow wiec nnie musze pracowac za tysiaka;)
Pozdrawiam
hardak
od lipca byla zapowiadana placa min 1204 brutto,nawet jak podatek zostal obnizony to wciaz nie jest to 1 tys na reke!

hm...wiedziales od lipca.....ciekawe...bardzo ciekawe...
Ludzie kiedy wy spicie i pracujecie skoro do pòznych godzin piszecie :)
My jak Napoleon-3 godziny w nocy -od pierwszej do siodmej rano 6 godzin Ci nie wystarcza?!
A ja sobie robie sniadanie teraz.Potem bede szukac innej pracy on-line.I wypad na kawe do jakiejs fajnej knajpki.
Wszystkim dzien dobry
No nie jestem spiochem
czasami sa tak przyjemne dyskusje zeee az sie spac nie chce...
Ja teraz jem drugie sniadanie juz po kilku godzinach pracy w szkole-jakie spanie,do roboty...zartuje oczywiscie-tez dzien dobry-dzis piekne slonce,niebo blekitne
U mnie tez wreszcie po kilku miesiacach,czasami jest przez chwile slonce.Ale juz jest blizej wiosny
a ja sie lenie w lozku bo w soboty nie pracuje. a placa mi o wiecej niz marne 1400 euro:))
no i dobrze - ja tam sie ciesze jak Polkom wiedzie sie i sa zadowolone,zawisci jak wiele rodakow nie mam,im lepsza prace maja wszyscy i wiecej zarabiaja tym lepiej -nikomu zle nie zycze
ja rowniez kazdemu zycze zawsze jak najlepiej i nie rozumiem zazdrosci ludzkiej ...przeciez od tego im nie przybedzie a drugiemu nie ubedzie...ale jak czytam niektore wypowiedzi jak to maja zycie uslane rozami...i jak toną w bogactwie..itd...to az mi sie zolc wylewa..przeciez ktos kto ma znaczace pieniazki nie mowi o tym chociaz by z uwagi na swoje bezpieczenstwo...wiecc hiistorie fantazja pisane powoduja u mnie odruch .....hmm...
uwazam ze kazdy z nas ma swoje zycie,kazdemu jedy co innego do szczescia potzrebne wiec nich kazdy zyje sobie wlasnym zyciem....
oj idylla chyba ktos nam wytknie,ze jestesmy ta sama osoba-nie mozna miec tak identycznie samych mysli-jestesmy jakos psychicznie polaczone....A moze po prostu podobne studia i praca jakos ludzi laczy
Czytajac to wszystko powyzej,to jednak po moim ostatnim pobycie w Polsce na swieta 2,5 tygodnia,uwazam ze moim znajomym sie zyje w kraju dobrze(jestem z slaska).To prawda staraja sie ucza sie lub kursy.Za dwa tygodnie znowusz jade na 5dni.Chyba sa bardziej zadowoleni z zycia niz niejeden z nas za granica.I nie ma sensu robic z Polski potwora o nazwie zsylka na sybir.Jako narod zawsze calowalismy tylki innym.Moze jest juz czas by przestac.I byc drapieznikiem.
A wielu polakòw tez sie dreczy pieniedzmi i zla praca na zachodzie.I tez by chcieli urzyc sobie troche zycia.
A ja wam zycze wesolych swiat i udanego sylwestra w nastepnym roku :)
:):)...a niech sobie wytykają, wtykaja co chcą ....:):):)
nieee...nja jestem umyslem "posciskanym" :) wiec sprawy humanistyczne to dla mnie wyzwanie :):)
Irekkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co Ty za glupoty wygadujesz...to ze zyje se lepiej w PL to wszyscy mowią i nikt tego nie neguje...ale nie dobrze ani bardzo dobrze tj "wszyscy" to gloszą.
Czy to ze ludzie maja dostep do doszkalania się to jest powod do tak wielkiej radosci? Masz racje ...jestesmy narodem ze jestesmy w stanie sie zadowolic bele czym.
To jest fajne zobaczcie
Idyllo trzeba byc troche pogodnym bo utoniemy w szarosci.A potem mòwimy o sobie ze nie jestesmy ciekawym narodem.Trzeba byc indywidualista.Nie ulegac.Ej Idyllo maly usmiech :):):)
Aaa Dzien Dobry Idyllo
I nie badz uparta
Irus....to tak na szybkoooo info....

Na całościową kwotę zaległych płatności klientów podwyższonego ryzyka w Polsce, wynoszącą w sierpniu 2008 roku 7,06 miliarda złotych, składają się zobowiązania wynikające z niespłacanych kredytów hipotecznych i konsumpcyjnych oraz opłat leasingowych, a także opłat za energię elektryczną, usługi telekomunikacyjne lub czynsz za mieszkanie. W porównaniu z pierwszą edycją raportu z sierpnia 2007 roku łączna suma zaległych płatności wzrosła o 2,16 miliarda złotych, czyli o 44 procent.

zrodlo: www.egospodarka.pl
no to taki nowy polski humor wspanialy!!!-tragedia - "wracajcie z tych obozow pracy,robilem przy krzakach"-co za zera,no czyms sie trzeba pocieszac i wmawiac ,ze wszyscy na zmywaku - bo tak lepiej ...
Irus....i jeszcze to :

Z raportu wynika, że najwięcej dłużników mieszka w województwach śląskim i mazowieckim. Są oni winni - 10 mld zł. Za nimi jest Wielkopolska (6 mld), województwo dolnośląskie (ponad 5 mld zł) i pomorskie (ponad 4 mld zł).
degustibus z tego co wiem to nie potrzebne jest obywatelstwo, bo ja bez niego zlozylam papiery, czekam w kolejce;)
Nie wszystkie konkursy publiczne wymagaja wloskiego obywatelstwa (nie mowie tu o szkolnictwie tylko ogolnie). Oczywiscie trzeba uwaznie czytac bando w Gazzetta Ufficiale. W kazdym razie pisala tu raz dziewczyna ktora spokojnie mogla podejsc do concorso pubblico nie majac wloskiego obywatelstwa (ani nawet wloskiego meza:)))
ii jeszcze jedno wg mnie "zyje się lepiej" nie oznacza mozliwosc zadluzenia się ani zyciem na kredyt!
wg mnie zyc lepiej to znaczy wydawac własne pieniądze przy min pomocy banku tj kredyt hipoteczny ec...
i zwroc uwagę na zadluzenie woj: ze najmniejesze zadluzenie mają biedniejsze regiony..wiec oznacza to brak zdolnosci kredytowej...a zdolnosc obliczana jest na podstawie dochodów
No dobra dziewczyny
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 356

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę