Cytat: forumista_nuova
Paola81, naprawdę niepotrzebnie się denerwujesz tym co pisze diabolik69 i stefantastica.
To 2 naprawdę skrzywdzone jednostki.
On - samotny 40-latek walący konia. Wbrew temu co się mówi o Włochach, to najlepsze włoskie egzemplarze są już zaobrączkowane w wieku góra 35 lat.
To co zostaje to odpady popromienne, takie jak diabolik.
Stefantastica - chyba sama nam powiedziała kim naprawdę jest...
Żaden absolutnie żaden mężczyzna - nieważne czy Włoch, Hiszpan czy Polak nie opowiada kobiecie o tym jak robią laskę inne kobiety.
Jaki z tego wniosek - stefantastica jest tak nieatrakcyjna, że nie traktują jej jak kobietę...
Jak faceta też pewnie nie. To takie żałosne zombi które błąka sie na granicy 2 światów - męskiego i żeńskiego i niestety nigdzie nie jest akceptowane.
Zobacz jak ona walczy o okruchy atencji ze stony diabolika (trochę przypomina marysię2).
Żałosna, nieatrakcyjna biedulka - przypomina psa który ma nadzieję że jak zaaportuje patyk to ktos go wreszcie pogłaszcze.
To jest silniejsze ode mnie :))) Nie biore sobie zbytnio do serca pierdol, ktore pisza, ale takie osoby wyzwalaja we mnie najgorsze instynkty!
Erotoman-gawedziarz budzi moja litosc (schorowany starszy czlowiek), ale tego zakompleksionego babsztyla nie znosze. Podejrzewam, ze to zgorzkniala stara panna, ktorej Polka (nie umiejaca robic wiadomo czego) odbila faceta. Bo jak inaczej wytlumaczyc jej nienawisc do Polek?
Cytat: SettediNove
Sa i badante Polki pomiedzy 28 a 40 rokiem zycia Polki ale glownie osoby z malych miejscowosci lub ze wsi,spotkalam, rozmawialam..
Szukasz we Włoszech innej pracy, niż jako opiekunka starszych osób lub sprzątaczka? Jesteś ambitna, wykształcona, masz duże doświadczenie, mówisz w trzech językach i masz dobrą prezencję? Chcesz znaleźć pracę dając ogłoszenia lub odpowiadając na nie? Zapomnij!
We włoskim portalu "TroviLavoro" dla osób szukających pracy, ofert skierowanych do Polek i Polaków jest bardzo mało. Więcej propozycji jest zwykle z północy Włoch, niż z południa. Ogłoszenia o interesującej pracy w Rzymie są niestety rzadkością. Czasami ktoś potrzebuje opiekunki do starszej osoby, niani.....
http://polonia.wp.pl/title,Obrzydliwe-propozycje-szukanie-pracy-we-Wloszech-to-meka,wid,14965180,wiadomosc.html
Nie mowie, ze mlode badanti w ogole nie istnieja, ale jednak wiekszosc to kobiety dojrzale. Mlode to zazwyczaj dziewczyny spoza Europy, ktore robia to dla "permesso di soggiorno".
Ja osobiscie bardzo szanuje badanti. To ciezka praca (fizycznie i psychicznie), a kokosow z tego nie ma.
Sette, wszystkie osoby ktore tutaj sie wypowiedzialy nie sa badanti a przeciez pracuja. Wiec jest to jakies pocieszenie, ze mozna znalezc tez "normalna" prace. Znalezienie dobrej pracy (bo byla jaka mozna znalezc bez problemu) nigdy nie jest latwe, bez wzgledu na to czy szuka sie zagranica czy "u siebie".