Witam, witam! Ile tu nowych osóbek!Fajnie.
Co do inteligencji Włochów....Myślę, że nie można mówić o nich jak o rasie innej niż nasi polscy chłopcy. Ten problem: podstawówka-studia jest wszędzie. Ważny jest intelekt i wrodzona inteligencja. Mój mąż nie ma matury i nikt z naszych znajomych nie chce w to uwierzyć a mamy przyjaciół po studiach, dość rzec, że jego najlepszy kumpel jest adwokatem. Ja też szukałam faceta na tym samym poziomie intelektualnym co ja bo to jest b.ważne. Naprawdę nie chodzi tu o szkołę chyba, że wymagamy pewnego zasobu wiadomości, który uzyskujemy właśnie w szkole. Ważne jest też w jakiej rodzinie dorasta, w jakim środowisku. Nie wiem jak jest teraz w Polsce ale gdy tu przyjechałam w 94 r to naprawdę u nas dzieci więcej wiedziały od dorosłych. Ale to taki ogólny zarys. są lepiej wykształceni i gorzej. U nas może ludzie wiedzą więcej z konieczności radzenia sobie. Tu nie muszą tak zabiegać jak w Polsce o pieniądze choć też nie jest różowo. Ale nie mają takiego doświadczenia jak my w poszukiwaniu lepszego życia i przez to takiego rozeznania. U nas najmniej wykształcony ma większe pojęcie ogólne niż tutejsi ludzie. Ale znowu nie chcę generalizować. Tak więc czy to Włoch czy nie, inteligencja nie zależy od rasy.
A co do filmu: to zastawianie samochodu zaparkowanego jest baaaaaardzo prawdziwe, ale nie tylko wtedy gdy inne miejsca są zajęte. Może być milion wolnych, ale nie chce im się zrobić jednego kroku więcej i zastawiają-mnie doprowadza to do szewskiej pasji. I co ciekawe-jeżeli się wkurzysz to jesteś źle wychowany!!!!!!!Bo trzeba mieć "trochę" tolerancji (!!!!!!).
No i ten bar prawdziwissimo! Przejść przez ulicę się nie da jeśli się nie wymusi ale ostrożnie bo rzezcywiście za wszelką cenę muszą przejechać przez to przejście, woęc z przodu, z tyłu-aż w końcu Cię goni , cha, cha, cha!!!!No tak, tak to można opisać!
Z papierochami-dokładnie tak a już to palenie w sklepach to może nie powiem. Naprawdę tragedia!
No i prezydentura! Idealnie przedstawiona! Idealnie!
No, popracujcie trochę tutajFranci nie będzie przez ponad tydzień bo wyrusza do Polszy, ja nie wiem czy dziś będę mogła podglądać to forum tak więc moi drodzy!wszystko w Waszych rękach!!!!! I proszę witać nowych-kto się tu wpisał choć jeden raz jest do tego zobowiązany!
No to powodzenia!