POlacca e Italiano cz.3

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 358
ależ z ciebie pesymista - wesoło tu jest. Zobacz sam, ilu ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć na tematy ogólno życiowe, ba jeszcze ci nawet niektóre "dowalą" że bez mała głupi jesteś.
ależ ja nie chcę wygrywać - po prostu liczę na fajną dyskusję o życiu.
to byl sarkazm kolego a nie pesymizm :];]
prawde powiedziawszy mi to tito - czy pierogi sie udaly , czy spaghetti jest al dente, najlepsze jest to ze to wszystko tu wyzej jest calkiem serio i sprobuj tylko wlozyc kij w mrowisko to zobaczysz czym to sie skonczy
pozdrawiam na polu walki i znikam mam ciekawsze zajecia ale zajrze tu jeszcze sie posmiac :]
kaczek,w ilu ty jesteś osobach?a co do tematów na Forum... dlaczego wlazłeś akurat tu ? chichichi...a pasuje do ciebie (do rymu) "przystojniaczek"?
Ota to jest fakt ze kobiety sa bardziej wytrzymale jesli chodzi o bol. Nie bardzo wiem dlaczego i jak to sie dzieje ale tak jest. Mamy wyzszy prog bolu. Moze to wlasnie z powodu porodu, nie wiem.
Franci no wlasnie wszystko zalezy od kobiety jak to przechodzi. Ale jak sobie przypomne jakie bole mialam w czasie ‘ciezkich dni’ (i to nie tylko brzucha) to nie wyobrazam sobie porodu. Pisze mialam bo odkad biore tabletki to jest lepiej. Przypuszczam ze czeka mnie trudny porod. Moze porod w wodzie? Czy ktoras tak rodzila?
Kaczku, nie chce byc niegrzeczna ale moze idz sie napic i nie komentuj czy to jest dobra miejsce czy nie na pisanie o waznych rzeczach. Dla nas jest to dobre miejsce wiec prosze uszanuj to, ok?
mysle dziewczyny, ze nie ma co komentowac obu panow; a juz na pewno tego, ze kobieta jest od pracy w domu i opiekowania sie dziecmi, a facet tylko do pracy chodzi i wystarczy... wspolczuc nalezy tylko ich kobietom; a jak ich zignorujemy, to moze sie znudza; a forum jest nasze, piszemy o czym chcemy i nic nikomu do tego; a jak sie nie podoba, to juz wam barbie powiedziala co macie zrobic;
cale szczescie nie wszyscy faceci ulegaja stereotypom; Agaroza, ja tez mysle o wodzie itp; podobno jest o wiele lżej :) buon pomeriggio ragazze
w sumie sama zareagowalam stereotypowo :)))) obiecuje sobie uroczyscie juz ich nie komentowac w ogole :D
a swoja droga, to biorac pod uwage fakt ze nasze forum takie babskie i w ogole smieszne i beznadziejne, to pijaczek sie dosc gleboko w nie wczytuje, skoro nawet wie czemu juz trzecie jest i o czym bylo miesiac temu :)))))
ps. wlasnie zlamalam swoja obietnice...
jestem jeden - jest jeszcze kaczek-pijaczek - ale to nie ja.

wlazłem tu bo tego jest najwięcej - no i tematy tu poruszane są najciekawsze.

przystojniaczek? - nie wiem - to kwestia gustu
Ok...to wiemy co robic...
Dzisiaj w tej paczce od mamy dostalam kisiel malinowy i juz przygotowalam rodzince na deser. A na obiad kasze gryczana z sosem i kotletami sojowymi, salatka a dla miesozernych zrobie (chyba zrobie jak zlapie to w rece ;-)) miesko z maslem czosnkowym.
Milego dnia!
droga koleżanko, jak już czytasz to postaraj się zrozumieć to co inni piszą. Wiem że żaden ze mnie Sienkiewicz, ale jeszcze chyba piszę jasno.

to o roli kobiet to nie były moje poglądy tylko obserwacje - rozumiem że różnica jest subltelna ale jest

forum jest też nasze - i chyba też możemy pisać? nawet o ciąży?
Agaroza, napisz jak robisz miesko z maslem czosnkowym:)
Franci ja sie dopiero ucze przyprawiac mieso bo nie chce go smakowac. Jest taka przyprawa 'maselko' albo 'przyprawa do masla', dodaje cytryne i rozgnieciony czosnek i klade to na grilowane mieso. Proste i wygodne bez koniecznosci smakowania. Pa!
takie masełko to bardzo łatwo samemu zrobić: trochę czosnku, sól, pieprz i zioła - tymianek, oregano, co kto lubi - wymieszać z masłem, potem finezyjnie uformować w "rulonik" wstawić na trochę do lodówki żeby stężało i mamy coś pyszego. I o wiele lepsze niż "gotowce" w nich z reguły jest dużo sztucznej chemii
Masz racje dziwaczku, lepiej samemu przygotowac ale po co skoro z paczki jest szybciej i to w dodatku bez chemii...trzeba oszczedzac czas na inne przyjemnosci...
ale jak z paczki to nie świeże - a takie zioła do masła są najlepsze! No i przygotowanie tego to naprawdę tylko chwila i to jaka przyjemna, zapach czosnku, ziół. Ach!
tak droga treviii :) zareagowalac nawet bardzo stereotypowo, powiem wiecej zgodnie z moimi przewidywaniami bo tak reagujecie w wiekszosci na tym forum, specjalnie nie wczytujac sie w tresc tego co kto pisze, bedac gleboko poruszone tym ze ktos ma inne zdanie lub probuje dyskretnie (to bylo juz wczesniej w innym watku) zwrocic uwage na fakt wystepowania tzw sytuacji nie na miejscu no i oczywiscie to ze przerywa Wasza niewatpwliwie wysmienita dyskusje. Tak zupelnie przy okazji i serio - dyskusja owszem miejscami bardzo poruszajaca i ciekawa acz jakby tu rzec delikatnie..... czasami nie na temat, co kilku forumowiczow bylo uprzejmych juz wczesniej zauwazyc, wszak to forum jezykowe i sporo osob USILUJE znalezc tu informacje bezpostrednio z tym zwiazane a nie paplanine na temat d... Maryni. Wez rowniez pod uwage ze wcale nie neguje zjawiska jako takiego bo takie gadanie czasem tez bywa konstruktywne wrew pozorom . Pozwole sobie rowniez wtracic ze bardzo szanuje swoja zone (dziwaczek niech sam sie wypowie w swojej kwestii) i rowniez kilka innych kobiet ktore znam, malo tego pozdrawiam goraco wszystkie "forumowiczki" i zycze zeby nigdy nie zabraklo Wam tematow :)
pozdrawiam rowniez kaczka-dziwaczka :] allora ci vediamo !
witam kolegę,

co do stereotypów - większość forumowiczek ma niestety głęboko je zakorzenione w swej psychice. Jak facet - to zły, no i na pewno żony nie szanuje bo przecież jakby to było? Tak bez wrogów?

A co do tych tematów nie na temat - cieszmy się kolego, że koleżanki nas nie wyzwały od męskich szowinistów i że nie nakrzyczały na nas za "podsłuchiwanie" ich prywatnych bądź co bądź rozmów.

Może tak by socjologiem zostać?
fakt, moglaby z tego powstac niezla ksiazka, ba ! ide o zaklad ze sa ludzie ktorzy celowa sledza takie dysputy w celach naukowych badz pseudo naukowych; a z tym podsluchiwaniem ... raczej sie nie zgadzam i nazwalbym to raczej jakas forma ekshibicjonizmu bo temu bardziej to podpada ale zostawmy terminy fachowe fachowcom a fochy fochowcom :D:D:D

a moze by tak jakas mala dywersja ? jakby tak np zapchac forum :P ????
to z podsłuchiwaniem to był żart - nie mój, nie pamiętam gdzie, ale gdzieś była taka scenka: sala koncertowa (bądź kinowa), dwie "przyjaciółki" nadają na pełny regulator o sprawach osobistych, nic innego nie słychać, jakiś człowiek usiłuje delikatnie zwrócić im uwagę i dostaje burę, że jest chamem bo podsłuchuje ich prywatne i osobiste rozmowy.

Na miłość boską, po co zapychać forum? Dziewczęta same robią to doskonale. A z resztą, ja naprawdę chętnie z nimi porozmawiam, tylko one jakoś nie za bardzo chcą. Pewnie dlatego, że według ich stereotypów z facetem się nie da rozmawiać. Gdzieć tu padło nawet stwierdzenie, że facetom nie można mówić wszystkiego. Miodzio!
Cześć przystojniaczki,o czym chcecie porozmawiać?
1) po co ta ironia???
2) o życiu
1.to nie jest ironie
2.życie-to temat rzeka,jaka sfera cię interesuje?
no jakas fajna :P ....
porody i ciąże mamy "przerobione",może zaczniemy od początku,czyli....cofnijmy się o 9 miesięcy ???????????????????????
hmm liczac w ten sposob lądujemy na tzw K3 czyli kino kolacja i k...

dobrze kombinuje ?:]]]]
Polak potrafi... Posrod setek watkow na tym forum oczywiscie po jakim czasie musial sie ktos dop%&$&%lic do tego. Co to komu przeszkadza o czym pisza, czy o porodach czy jak mowisz o marynie, maja do tego prawo, nie zasmiecaja forum, trzymaja sie jednego watku, w czym masz problem frustracie?
Nie masz pewnie pojecia jak trudno jest samemu w obcym kraju. Szukasz przyjaciol gdziekolwiek, nawet tych elektronicznych. Co wnosza Twoje wpisy? Ja, jak nie mam nic do powiedzenia w kwestii polacce e italiano to siedze cicho! Co i Tobie radze!!!
dyskusja sie rozwija :P wachlarz słownictwa również :]
do kaczek-pijaczek
Daj juz spokoj, prosimy...
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 358