polacca e italiano cz.15-

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 328
Dziekuje wam wszystkim za info o Skype. Teraz wpadalm tylko na chwile bo dzis wieczorem mamy znajomych na kolacji, wiec czeka mnie wielkie gotowanie. Pà.
Witajcie
Przygarnijcie mnie na watek. Mieszkam we Wloszech juz 9 miesiecy z moim Amore:-)
Pozdrawiam
Monika
Witaj Monika i opowiadaj jak sie czujesz tam w Italii...
witajcie dziewczyny...
nie bylo mnie ostatnio ,bo mnostwo do nauki i brak czasu na cokolwiek...
Emra dzieki za maila-odpisze na pewno jutro.
dzisiaj w Italii Dzien Ojca..wiec wszystkim wloskim tatusiom AUGURISSIMI.

a Wam milej niedzieli
pa
a dzien doberek wam!!
witaj moniko k i zagladaj czesciej:)
kasiu czego ty sie tak uczylasco??ja sobie uswiadomilam ze musze niestety isc na kolejne studia, tzn musz epodyplomowe zrobic..ehh bo zmienila sie ustawa i mam pewne braki...boze znow tyle kasy......ale coz jak mus to mus:)
emra a jak tam u ciebie???zabiegana:)
u mnie dzis an szczescie troche cieplej wiec jakis spacer sie szykuje a to dobrze, a wieczorem obowiazkowo piwko, bo trzeb asie doladowac przd tygodniem ciezkiej pracy:)bziaki dla was....:)
Salve,no u mnie dzisiaj słoneczko,od razu inaczej...kasiu,rozumiem.
Alisa,pozdrawiam...
Całuje wszystkich!
witajcie:)
u mnie tez sloneczko, moze tak by juz zostalo...ale ma sie podobno ocieplic...ja juz mam dosyc tegorocznej zimy!!!
A dzisiaj chyba tez jakis spacerek zalicze , no i moze wypad do rodzinki...bo zaniedbalam wszystkich...
ok milej niedzieli wszystkim...Alisa , mam nadzieje ze dokonczymy konwersacje z wczoraj ;) pozdrowka laski:)
Witajcie
U mnie dzis sloneczko wyszlo, piekna pogoda wiosenna.
Jestem we Wloszech juz jakis czas ale ciagle nie moge sie przyzwyczaic.
Pozamykane sklepy od 12 do 15.Mam wrazenie ze wszyscy spia albo jedza i to jest najwazniejsze:-) Nie mam jeszcze znajomych wloskich jedynie co to nasi wspolni hmm ale mam nadzieje ze w koncu jakas babke poznam na plotki by sie przydala.Ucze sie sama wloskiego w necie...A co moge powiedziec o tym rejonie?To ludzie serdeczni,niestety nie wszyscy porozumiewaja sie w innych jezykach i tu jest moj problem...Mieszkam w malym miescie i ludzie cale szczescie nie sa bardzo ciekawscy.Chcialabym zaczac pracowac lecz bariera jezykowa mi na razie stwarza problemy.
witaj Monika...a gdzie dokladnie mieszkasz bo chyba nie doczytalam?
pozdrawiam
witam wszystkie dziewczyny, piszę rzadko ale mam nadzieję że nie poszłam jeszcze w zapomnienie.Dziś właśnie wstałam, spałam trochę po nocnym dyzurze, nie ma to jak noc z dwudziestoma maluchami w tle, ich płaczem ,karmieniem, przewijaniem itp.Jak załątwisz ostatniego-pierwszy przypomina o swoim istnieniu i tak w koło.
Obejrzałąm wczoraj super film-"Miasto gninewu", jestem pod wrażeniem, film leżał na kompie ze dwa miesiące a ja nie wiedziałam co tracę nie oglądając go...Dziewczyny, która może niech obejrzy, były momenty ,że nie mogłam powstrzymać łez, chodż początekopowieści nie zapowiadał takich wzruszeń.POlecam.Dziś idąc za ciosem siadam do"Wyznań Gejszy", pisałyście że super...Wzięło mnie właśnie na filmowe wieczory.
Emra chce mi sie plotek z tobą i chyba zorganizujemy spotkanie.Fajnie jest wiedzieć ,że ktoś ma podobne życiowe poglądy , śmieje się z tego samego.
Pozdrawiam wpadnę jeszcze do wątka o pracy dla pielęgniarek żeby co niektórym nałożyć i nawtykać a potem może jakąś uczciwą domową pracą sie zajme....Buziaki...jutro pierwszy dzień wiosny....
Witajcie
Dzis piekna pogoda az chce sie zyc.
Pozdrawiam z Trento.
dorka-zapraszam Cię,pośmiejemy się i poplotkujemy...przecież wiesz jak jest haha
monika-pozdrawiam ,po malutku nauczysz sie języka i pójdziesz do pracy i będzie lepiej...
Witaj Moniko powiedz mi a gdzie te Trento dokladnie jest przu jakim duzym miescie ...pozdrawiam was dziewczynki i namawiam do zalozenia skypa ...buona sera ja zmykam smazyc nalesniczki
hejka kochane panienki z fioletu:)
wlasnei wrocilam z piwka.....i zaraz uciekam lulu...teraz tylko sie melduje, jutro bede bardziej przytomnijsza wiec sie bede udzielac na fiolecie:)
kasiuz zmilano haha mail byl rewelak usmialam sie strasznie:)przesylaj wiecej na poprawe hunorku, jak najbardziej akceptuje takie maile:)
biri co tam??remont skonczony??a maszyna juz akupiona??bo ja czekam na jakis przekaz z wyszytym inicjalem, lub cos takiego:)
dori pigulka jak tam u ciebie????
trevi znow gdzies przepadla.....
emra buziaki dla ciebie...
webuniu kochana a ty gdzie?????pewnie dzieciaki daja w kosc:)ja sie oferuje jako pomoc:)a szczegolnie dla malenstwa:)
cucci masz maila i pogadamy jutro, bede bardziej przytomniejsza....
ok, ja ide lulu.......trzymajcie sie i do zoabczenia!
jestem dziś a presto...to dla mnie bardzo nietypowa pora, przeważnie śpię snem słodkim gdzieś tak do 10 rano, potem wstaję i niestety z niczym nie wyrabiam, dziś postanowiłam zdążyć, chociaż raz...wpierw jednak przyjemność , kubek kawy i kilka plotek, przemyśłeń.
Obejrzałam wczoraj"wyznania gejszy", zdaje się ,że Franci powiedziała na forum ,że zadziwiło ją w filmie okrucieństwo kobiet....tak teraz ją rozumiem....broń nas Boże przed takimi przyjaciółkami...Poza tym rewelka, nie moge przestać myśłeć o nim.Podobał mi się klimat filmu, atmosfera tajemnicy, poszanowanie pewnych wartości, coś co w naszych czasach jest coraz częśiej towarem na wagę złota.Tak myślę, właśnie na świezo po obejrzeniu, myśłę,że można robić w zyciu różne rzeczy ale jednak najważniejsza jest miłośc i to wokół niej wszystko się kręci i na niej zaczyna i kończy...
Pozdrawiam i uciekam , skończyla się kawa.Buziaki dla wszystkich
Film nagrodzony Oscarem "Miasto gniewu" w Italii gosci pod tytulem...."Crash contatto fisico".I pewnie nie mozna go zobaczyc...bo juz dawno ten film wyswietlali....ale ponoc na dvd juz tak.
Tak, dorka to ja pisalam o okrucienstwie kobiet w "Wyznaniach Gejszy", ponoc ten film zostal zakazany w Chinach a i Japonia nie przyjela goowacyjnie...no còz...prawda zawsze boli.
A ogladalas juz "Tajemnice Broak Mountain"..pewnie zle napisalam....ten film mnie wkurzyl....
U mnie leje...fatalna pogoda, a i ja od wczorak jakos zle sie czuje, wczoraj poszlam spac o 21...i zasnelam od razu , razem z moja Niunia...
Planuje juz urlop w Polsce i szukam fajnych noclegòw w Karkonoszach...Karpacz albo Szklarska...moze ktos zna fajne namiary?

Canon zapraszam...jak bedziesz jechac do tesciòw..:)
witajcie., franci czekam na maila od ciebie. pozdrawiam. dzisiaj pierwszy dzien wiosny a za oknem snieg.
Dzien dobry dla wszystkich!
Tak!Dzisiaj jest WIOSNY ale tu w MEDIOLANU pada desc i jestem smutny dla moje mama bo nie czuje za bardzo dobrze.Mam na imie CLAUDIO i jestem z wloch!
MILEGO DNIA od smutny CLAUDIO @:-(((((
Czesc dziewczyny, no wlasnie dzis jest okropna pogoda a do tego slyszalam w radio, ze i tegoroczne lato bedzie tez nie najlepsze.
Co Skypa to narazie nic z tego bo wyczytalam na stronie internetowej, ze trzeba miec almeno Windows 2000, a ja w domu mam zabytek Windows 98. Ciao
Ciao CANON810!
Co slychac?
Ja nie je
tem dziewczyna,jestem wlochem.
Co porabiasz?PA @;-))))
jestes zapieknką a nie wlochem :P
po prostu CALZONE ;)))
jakie znowu calzone?
zapiekanką jest i basta! :P
Witam wszystkie fioletki.Franci mam coś dla ciebie .Jeśli możesz to odezwij się na mojego skypa.Mam problem z pocztą.A to moj numer kara1962219.Pozdrawiam serdecznie.
czesc cucciola ja tez jestem z ostrowa wlkp.Jestes teraz w Polsce?????????
Gdzie mieszkasz we Wloszech?
zapiekanka nie świruj
andiamo a Napoli?
zapiekanka - dove sei adesso , w którym pociągu ściemniasz panienki, complimenti-parli bene polaccho, saluti!
birichina,całe włochy zjeździłaś a nie wiesz "gdzie te Trento jest?"koło jakiego dużego miasta?no wiesz,wystarczy spojrzeć na mapę....
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 328

»

Pomoc językowa