baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
1231-1260 z 1785
Witam dziewczynki!miala moze ktorasz z was badania HCV i HBs?czy cos takiego?na czym te badania polegaja?bo ja nie mam pojecia.....ja jestem w 34 tygodniu i musze je teraz zrobic.pozdrawiam was wszystkie!
witam Was!
ja mam do Was , dziewczęta, trochę innę prośbę. moja Eva ma ponad 3 latka, jest dwujęzyczna, mieszkamy z mężem w Polsce i jak co roku na sierpień (jedziemy do jego rodziny) na wakacje. Chcę we włoszech kupić Evie kilka książeczek z bajkami, wierszykami. Które Wy byście poleciły?-chodzi mi o konkretne tytuły i autorów-coś w rodzaju naszego Tuwima, Brzechwy, itp. Pewnie jest tego bardzo dużo (jak z resztą w Polsce) ale zależy mi, żeby to było coś wartościowego a nie byle co. Czy mogę liczyć na Was:)???
czesc Sara.
Jest to badanie krwi.Chca sprawdzic czy nie masz przypadkiem wirusowego zapalenia watroby typu B i C(epatite B,epatite C)

Dziwi mnie,ze robisz to tak pozno.
W kazdym razie czeka cie kolejne klucie:))

pozdrawiam i zagladaj tu do nas
Ciao, oj z bajeczkami to ja nie moge pomoc bo sama tu jestem od kwietnia, ale pewnie dziewczyny ze stazem beda wiedzialy..
Kasiu, ja w weekend bylam w Rimini z Fra, wiec....nie bylo mnie:) wracam, a tu forum peka w szwach! ale super. i tyle przydatnych info, fantastycznie.
Moja psiapsiolka w polski urodzila w sobote w nocy, kilka dni przed terminem, od pierwszego skurczu do wyjscia Majki, niecale 3 godziny!!! to sie nazywa miec fantastyczy porod.
Nofika nie urodzila!Zyje!:))
Tak tak, i ma sie swietnie:) malutka tak mi skacze i tanczy!!! jak szalona! Takie to piekne uczucie, jak pomysle ze tylko raz albo dwa w zyciu sie to przezywa, az smutno sie robi:)
Kasiu, koniecznie daj znac kiedy poczujesz Fasolke...
Teraz szukam eleganckiej sukienki, takiej ktora mi sie przyda na moj cywilny, i potem na slub znajomych w pazdzierniku, poradzcie gdzie szukac bo nie mam pomyslu, a nie chce mi sie zachodzic do kazdego sklepu ktory widze...
Sara, a nie zdecydowalas sie przypadkiem na porod w wannie? Jesli tak, stad te badania
mysle ze cos fanego znajdziesz w sklepie prenatal . moze jest i troche drozej ale ubrania sa ok. sprobuj tam jesli nie to widzialam ostatnio sukienki dla mamusiek w banettonie. jak tam sie macie mamuski?
kiedy macie terminy porodow bo ja to sie pogubilam kto kiedy. moze liste zrobimy?
pozdrawiam
kasia a nad imieniem juz myslalas?
ja wlasnie przygotowuje pokoik dla letizi . ostatnio bylam w ikei i mysle ze tam cos sensownego w dobrej cenie mozna znalesc.
pappa
Dzieki Martinaduli, skocze w tygodniu i popatrze co jest tam na przecenach.
Ja jestem w 22 tygodniu, termin na polowe listpada...przez ostatnie kilka dni brzuch tak mi skoczyl do gory! i wypial sie :) juz na pewno widac ze tam malenstwo w srodku.
My niestety nie mamy oddzielnego pokoju, wiec mala bedzie z nami, musze pomyslec jak jej przygotowac ten kacik (kaciczek, malo miesjca)...a lozeczko to na pewno z Ikei, bo sa ladne i sprytne, no i niedrogie. Tesc obiecal ze sprawi:) Hurra..
Witam wszystkie!Bocconcino-nie,nie zdecydowalam sie na porod w wodzie.nie mam pojecia po co te badania,teraz sprawdzilam i juz je raz mialam!ale zapytam lekarza przy wizycie.mialam dzis takze badania na toxo,takze mysle ze to juz chyba ostatnie klucia....jak myslicie?jeszcze tylko 5 tygodni mi zostalo.ktoras z was ma termin na sierpien???pozatym robili mi dzis takze te tampony.robia je wszystkim?pozdrowienia dla was :)
Czesc Sara, jakie tampony Ci robili?
Aha, no i co bedzie? synek czy coreczka? masz juz imie? pozdrawiam
No ja ciągle w oczekwaniu na maluszka, termin na 27 pazdziernik, jestem w 26 tyg. Mam wyrzuty sumienia, bo wczoraj strasznie sie zdenerwowalam z glupiego powodu i te nerwy nie chcily mi przejsc. Dzis relaksuje sie, chce wynagrodzic dziecku, bo wczoraj chyba zbyt dobrze sie nie czulo u mnie w brzuszku... za duzo nerwow. A skad te nerwy? Otóż poniewaz musze dużo siedziec w domu, bo nieznosze upalw, dostarczono mi tu polska tv sat Cyfrowy Polsat... Niestety minely juz 2 tygodnie i nikt mi tego nie zainstalowal. Umawialam sie 3 razy z fachowcem i nie przychodzi...Jakies wariactwo! Trzeba sie o wszystko prosic a i tak nikt zadnej przyslugi nie wyswiadczy.Mieszkam w malej miejscowosci i pewnie dlatego. Ma przyjsc jutro inny facet, znajomy meza, zobaczymy czy sie pojawi.
Venanzia, kochana, nie denerwuj sie, nie warto:) Zreszta, mi to latwo mowic, w ciagu tej ciazy mialam dwa napady okrutnej histerii, ale takiej ze nie moglam sie uspokoic, i tez bardzo pozniej zalowalam ze maluszek sie wycierpial...ale to bylo na poczatku, szalejace hormony, przeprowadzka do wloch, szukanie pracy...ale mam to juz za soba:)
Powiedz mi czy twoja dzidzia fika i czy ma takie cichsze dni? Moja mala byla bardzo aktywna w zeszlym tygodniu, ale podczas weekendu (wyjazdowego) cos ucichla. Tzn rusza sie codziennie po kilka razy, ale jakos tak mniej i tak bardzej w srodku, po kiszkach:) moze ja po prostu nie czuje jej kazdego pukniecia...
Do Martinaduli: Wyczytalam wczesniej ze mialas swoj cywilny kilka tygodni przed porodem. W czym bylas? Sukienka czy jakis kostium? na bialo? Sorki, ale zupelnie zupelnie nie mam pomyslu co kupic. Dzis bylam w sklepach i nic mi nie wpadlo. u nas to bedzie bardzo cicho, pewnie tylko my i swiadkowie:) Kurcze, ale dylemat. Z gory dziekuje:)
Nofika,mozna i sukienke taka z tasiemka pod biustem i od biustu w dol luzna,szeroka....
widziaam ostatnio w gazecie i jak dla mnie bomba.
w garsonke skarbie raczej sie nie zmiescisz,ani w zaden kostium:)no chyba ze kapieowy:)))

Jak cos znajde to ci wysle...
A w jakich skepach bylas?Na Corso Buenos Aires?
Dzieki Kasik. Dzis tak tylko zaszlam do zary i benettonu, prenatal niestey marnie...jak myslisz, jakis krem jesli chodzi o kolor co? bo tak to i buty mam...
Co slychac? jak czujesz? ja czuje sie taaakaaaa pelna, chociaz jadlam ostatnio o 2.30, i teraz tylko podgryzam papryke czerwona:) ale biteczki na obiad wyszly lux:)
jak chcesz,wybiore sie z Toba.
moze jutro,co? a jak nie to w poniedziaek
oj jutro to nie moge, a w poniedzialek zaczynam 5-dniowy kurs, comunicazione czy cos. ale dziekuje za checi:)
pisz mi szybko jak czujecie sie!
Nofika- te tampone to takie cos jak patyczek do czyszczenia ucha tylko ze o wiele wiekszy i dluzszy :( i pobieraja ci wymaz z dwoch dziurek :) ja bede miala dziewczynke,chociaz jeszcze dwa tyg.temu bylam pewna ze to chlopczyk.... a na imie bedzie miala Carla.a ty co bedziesz miala?wiesz juz?buziaczki
Aha, czyli po prostu stan czystosci, ale czemu z dwoch dzieurek? od tylu tez?

U nas tez coreczka! gratulacje! Federica:) tylko cos mi sie buntuje ostatnio i zrobila sie bardzo spokojna...

Mam pytanie, jak to jest z lodami? mozna czy nie? ostatnio bylam w rimini i jak nic 3 sztuki dziennie, takie tam dobre, kremowe...tylko nie wiem czy nie przesadzilam, ktos mnie nastraszyl salmonella! o zgrozo!
Asiu,jedz lody i badz spokojna:)

Ja czuje sie dobrze,choc od 2 dni boli mnie krzyz.
Dzis na uczelni patrzeli na mnie jak na kosmite:)))No co,kobiety w ciazy nie widzieli,czy jak:)?

Fasolka jeszcze mi nie fika.Za 2 tygodnie mam usg polowkowe i juz nie moge sie doczekac.
Jesli chodzi o badania u ginekologa...no coz,az sie dziwie,bo moja oprocz usg i sprawdzenia jak sie ma szyjka nic wiecej mi nie zrobila.A ja tyle sie naczytalam,ze sprawdzaja z przodu,z tylu i z kazdej mozliwej strony:))
jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki chodzi za mna imie Edda,ktore niestety nie ma uznania u tatusia.Druga opcja to Sofia.
Chlopiec najpierw mial byc Ian(przez i),Karol-imiona,ktore moja przyjaciolka skrytykowala bez dwoch zdan.Salvikowi podoba sie Gabriele-...lepsze to niz Eugenio po dziadku.
"od tylu tez?"

hahahha,juz widze twarz Asi:))
kasia tu pojawia sie problem:) trudno znalesc imie ktore sie podoba mamie i tatusiowi... przynajmniej u mnie tak bylo. moja letizia miala byc sofia(zostalo skrytykowane przez mojego meza mowiac ze co druga teraz to sofia)i to prawda bo w szpitalu bylo ich az 5.letizia tylko jedna. fajne rozwiazala problem bocco bo z tego co pamietam mowila ze ma byc imie miedzynarodowe. i mysle ze duzo w tym racji.w Polsce wiele osob przekreca jeszcze imie letizia(wymawiaja jak sie pisze i choc potem poprawie to bez skutku) .tak naprawde to mysle ze imie z biegiem czasu przywiera do osoby. nie wyobrazam sobie aby letizia miala inne imie:)
to pierwsze imie dla dziewczynki mi sie bardzo tez podoba. wybor jest wasz
Edda to imie pochodzenia polskiego...bynajmniej tak mowia ksiazki.
U nas tez mialo byc cos neutralnego-ale to wcale nie jest takie latwe.

Mowisz,ze Sofia jest popularne?Nie mialam pojecia.
ja tez nie mialam pojecia kasiu. moj lorenzo mi powiedzial ze teraz co druga to sofia i mial racje. mi sie jednak to imie dalej podoba:) z tego co sie orientuje to wrocilo teraz do mody. na placu zabaw slychac go czesto.
Edda bardzo orginalnie.dla chlopaka nie mam bladego pojecia. ostatnio moj maz obstawia imie simone lub alessio. choc jeszcze w ciazy nie jestem:)hehe
hahahah
czesc dziewczyny ,przypatruje sie waszym wpisom..ta ktora chce urodzic synka powinna zapomniec o odochudzaniu zanim zajdzie w ciaze.Trzeba po prostu zaprzyjaznic sie z kaloriami.Sa dowody na to na to ,ze spozyw.kalorycznych posilkow a zwlaszacza sniadan sprzyja rodzeniu synow.Rzozejrzyjcie sie po krajach rozwinietych coraz wiecej kobiet sie odchudza,jada malo kaloryczne produkty\to jest wyjasnieniem dlaczego rodzi sie coraz mniej chlopcow :D
czyli chlopaka mam jak w banku:)
Temat przeniesiony do archwium.
1231-1260 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia