baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 1785
Witam wszystkie przyszle mamusie :) Ja wlasnie zaczelam siodmy miesiac i strasznie sie boje porodu :) no ale wszystkie musimy to przejsc.mam pytanie:czy ktoras z was rodzila w szpitalu w Olbii,albo szykuje sie do porodu tam? buziaki dla was wszystkich!!!!
Sara Gratuluję :)

pozdrawiam :)
Dziekuje bardzo.pozdrowionka :)
Dziewczyny wlasnie wyczytalam,ze bezrobotne mamy moga zlozyc pismo o "Assegno Concesso Dai Comuni" we wlasnym urzedzie miasta do 6 miesiaca po porodzie.Przez 5 miesiecy mloda mama otrzyma 299,53 euro(lub jednorazowo ok 1500 euro) jesli dochody w rodzinie nie przekroczyly 31.223 euro.

No i czekamy na info odnosnie becikowego.Mozliwe,ze powroci.
Kaska, to powiedz Salvikowi, żeby przestał tak harować, bo nie dostaniesz zapomogi! ;)
cicho,dostane...w 2007 nie zarobil 30 tys:P
To jak na 16/12 masz termin... to dzień po porodzie lećcie składać wniosek, bo jak złożycie w 2009, to a nuż będą chcieli dochody z 2008?:-D A Salvik teraz zarabia, oj zarabia... ;)
w godzine po porodzie bede przy okienku w urzedzie ...
tyle co mnie ominelo w ostatnich latach..albo zarabialismy za malo,albo za duzo...teraz nie popuszcze:P
:-D :-D :-D Sorry, słonko, ale wyobraziłam sobie Ciebie "w godzinę po porodzie" przy okienku w urzędzie... :-D :-D :-D
podejrzewam ze bylaby zdolna :-D
No chyba, ze ostatnio sie zmienila (na lepsze), jutro sprawdze :-PP
Malwa,widzisz,leje...nawet gorzej jak tydzien temu:PP
Chcesz bulke sama jesc?
Malwik, ale wyobrażasz sobie ja? Z tymi jej spineczkami w rozczochranych i mokrych włosach, z czerwona z wysiłku twarzą, spocona cala, jak krokiem pingwina tudzież kaczki zmierza ostro do okienka i krzyczy "zapomogę proszę!"... hiiiiiiii! :-D
cicho,najpierw sie umyje...
Juz sobie wyobrazilam :-D Ale nie moge juz nic mowic bo mi jutro czegos dosypie do bulki, wiesz kobiety w ciazy moga byc baaaardzo nie przewidywalne :-D
Zmiana tematu! Właśnie przeczytałam na innym wątku co następuję:

"kasia z milano 30 Maj 2008, 18:25
dzieki:)
i jak czytam ten watek,to az mnie ciarki przechodza na sama mysl,ze moja córka w wieku 15 lat....brak slow...

gajowy_szybciutko 30 Maj 2008, 18:26
Kasia, jesli planujesz dalej tu mieszkac, to pewnie Twoja corka w wieku 15 lat bedzie to miala juz za soba :D taka NOWOCZESNOSC

kasia z milano 30 Maj 2008, 18:28
no to zes mnie zalamala
ps.bedzie wpierdenko co drugi dzien..trudno"

Kasik, nie bój żaby! Ciocia Dee będzie dziewczęcia pilnować! :-D
Ja jestem blizej :-)
No jaka ja zacofana jestem, nawet nie wiedzialam ze to bedzie dziewczynka. A jak jej dasz na imie Kasiu? moze Aleksandra?? :-))
TERAZ jesteś bliżej, droga Malwo... i więcej nic nie powiem.;-P

Tja, Aleksandra! Kaśka się rzuciła na jakieś archaiczne imiona, phi!
TERAZ?? To ja jutro popytam Kasi, co znaczy to "teraz" :)
Oj oj prawie juz czas sie zabierac do domu.
:-D Właśnie, chodźmy do domu, nakrzyczeć na ropucha... bo mnie denerwuje.;-P
nawet nie wiem co to bedzie...dowiem sie jak urodze:)
chce niespodzianke,o!
Dee,maly Karolek albo Jasiu Ci sie nie podoba?
pfii...oberwiesz za starodawne!
Swoje zdanie już wyraziłam, o! ;-P
Dziewczyny widze ze temat sie urywa :( mi tez zajelo z dwa dni na przeczytanie tego watku ale warto bylo :) kasiu a na kiedy masz termin???mi jeszcze brakuja dwa miesiace do konca.pozdrowienia dla wszystkich :)
Sara1985, na kiedy masz termin? Ja na polowe wrzesnia. Pozdrowionka
Polowa wrzesnia juz blisko, wybralas juz szpital? rodzisz w milano? ja mam termin na pol listopada, czyli polmetek...
Bocconcino - ja mam termin na 15 sierpnia.a ty gdzie mieszkasz?wiesz juz co masz?dziewczynka czy chlopczyk?bo ja mam jutro wizyte i juz bede wiedziec na 100 %.mam nadzieje.pozdrowionka
Bocconcino niestety nie mieszka w Mediolanie:(
Ja mam termin na pierwsza polowe grudnia.
Bocconcino, chyba o czyms nie wiemy!
Tzn teraz juz wiemy :)
Gratulacje!
Bocco, halo halo, co ty taka ekspresowa mamuśka jesteś????
gratuluję! moja siostra tez w połowie września...
o tak,Bocco na akord dzieci produkuje...nie dziwie sie,widzac jaka sliczna i kochana jest Sarunia:))Brava Bocco!Zuch dziewczyna

Wczoraj kupilam 2 pary spodni dla brzuchowcow:)
Dla dziewczyn z Milano:niedaleko Corvetto jest Outlet Prenatal-dla mam wszystko 50% rabatu + kolejne 20% przy kasie.I tak wiec zamiast 150 euro wydalam tylko 57...ciesze sie jak glupia,a Salvik razem ze mna,bo az sie za glowe zlapal jak zobaczyl oryginalne ceny.
Ciuszki dla dzieci 60% rabatu.Maja tez wozki,foteliki do samochodu,nosidelka i inne-wszystko 50%....oczywiscie nie mozna sie spodziewac nowych kolekcji ,ale zawsze cos fajnego mozna sobie wybrac.
Jak wasze brzuchy?Moj juz duzy-az dziwne,ze dopiero co w 4 miesiacu a juz taki brzuch.Tak naprawde,to moje nogi tez niczego sobie...nadaja sie do ubijania kapusty:((Rosne cala,ufff
Temat przeniesiony do archwium.
1111-1140 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia