Calcio Polacco

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 338
italia non gioca un calcio intelligente perche non vdo fin ora niente di speciale con stati uniti le sudate, poi pure con republica ceca non parlando di austraia che scusate (sono con tutto cuore con italia) ma ne rigore cera ne cartolina rossa era proprio regalo da parte di arbitro e mi fanno schifo questi regali....
sono iniziati mondiali brutali cosi si cambia calcio quando si gioca per semifinali heh speriamo bene che non ci saranno piu i recordi di cartoline sia gialle che rosse!!!
buona giornata a tutti

ps. raul gonzalez se ne va a casa mi dispiace per la spagna ;(
"da Germania" di dove sei?
Clivea .... powiedziałam ,że Italia gra inteligentnie , a właściwie nie Ja tylko trenerzy , eksperci ...nie ładnie , efaktownie .... wielkie drużyny zawsze zdobywają mało bramek , to stara piłkarska prawda , ich gra nie musi się nikomu podobać , Mistrzostwa Świata to walka o tytuł ,a nie gry pokazowe .... ,ale przyznam Ci rację , to jedne z brzydszych mistrzostw , mam wrażenie ,że wszystcy są un pò fuori forma ;-) a sęziowanie to poprostu żenada ,zresztą wątpię aby Italia , Portugalia czy ktokolwiek inny niż Niemcy i Brazylia wygrali puchar , już od dawna mówiło się ,że losowanie grup zostało ustawione pod te dwie drużyny ,aby mogły z nich wyjść jak najmniejszym nakładem sił ,a potem wiadomo .... jakoś się ich przepchnie dalej , zakartkuje przeciwników etcc. a Francja ? ... kolejny raz sędziowie udowodnili ,że faworyzują francuzów , który to już raz ? bramka ze spalonego ,..... ah szkoda gadać , w sporcie wogóle , nie ma już sprawiedliwości , a w piłce szczególnie , wszystko jest tak przewidywalne , każdy kto zna się na piłce wie zawsze kto wygra , a kto nie , bo wciąż te same drużyny "płacą , kupują " sobie przychylność tych , którzy mogą zdecydować o ich zwycięstwie ... kolejna stara piłkarska prawda ... smutne to bardzo :(
Sono polacca, pero vivo in Germania.
GRANDE ITALIA....GRANDE AZZURRI!!!!!!!!!!!!! ...pokazali wczoraj naprawde ladna "pilke" az milo bylo popatrzec, i w szoku bylam , ze oni naprawde umieja szybko biegac ...bo we wczesniejszych meczach jakos tego nie pokazywali hahaha:):) ale kiedy trzeba to potrafia...oby we wtorek bylo tak samo ....i niemcy do domu hahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!1
questo ho capito, però dove? io per fortuna tra non molto abiterò a Heidelberg e nn più a Magdeburg:-)
http://img519.imageshack.us/my.php?image=finaleperfetta4zj.jpg to marzenie juz się nie sprawdzi bowiem Brazylia do domu! Forza Azzurri
brasile e stato cacciato heheheh dio esiste perche non si meritava niente questo anno, grazie a grande francia siiiiiii spagna non ha cacciato brasile ma ha cacciato francia siiiiiiiiiii:)
forza italia:)
spero che l'arbitro non favoreggierà i tedeschi ... ( che sognatrice che sono io ! ) .... se vincesse la Germania vincerebbe il calcio più brutto del mondo , la cafoneria , la brutalià in campo ( avete visto come si comportavano i tifosi tedeschi durante la partita contro L'Argentina ? shok ... ! e i calciatori ?avete visto la rissa ? nessuno è stato punito ! beh .... eppure sono tedeschi ... invece De Rossi non può giocare fino a grende finale ! giustizia non esiste !

cmq FORZA ITALIA !
ambra de rossi si e meritato anzi non dovrebbe giocare piu durante mondiali e lo dico io che sono romanista e tifo per AS Roma pero sono assolutamente contro la violenza sul campo! poi altro frings che ha colpito Cruz dopo la partita germnia-argentina....ambra poi guarda tedeschi fanno calcio veloce, con 2 attacanti davanti (hmm klose e podolski - traditori ?) sono forti e sempre sono stati e come italiano catenaccio....pero calcio e sua filosofia cambia come si cambiano i calciatori viene nuova generazione pero per me sempre piu belli saranno questi mondiali di 1974 e 1982:)

ps. come ero felice che brasiles se ne andato yuppie!!!!!!
WITAM WAS!
Co slychac?
Jestem ZAPIEKANKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niestety moj komputerze nie funkcjonuje a potem moglbym odpisac tylko na internet cafe!
Wlasnie FORZA ITALIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest cos pewnego, ja bede do POLSKI od 10 do 29 SIERPNIA!
Przyjezdam do KRAKOWA z ul. CZYZYNY i zaraz pojde do RYBNIKA!
Kogos chcial/aby mi sie spotkac?
To bedzie super fajne!
MI SIETE MANCATI TUTTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@;-))))hihihihihihihihihihihi!!!!!!!!!!!!!!!!11
guarda qui zapiekanka: http://www.wloski.ang.pl/BUON_COMPLEANNO_ZAPIEKANKA_12049.html
jasne że sie możemy spotkać...jak bede w Polsce!!!;-)))
hej...moze wie ktos dokladnie o co chodzi z Pessotto???? czemu jest w szpitalu co sie wogole stalo???

**AMBRA** "kibicko" moja wiesz moze cos na ten temat?? jak tak to napisz o co chodzi..dzieki
Ja wiem, Des.;) Pessotto zostal stosumkowo niedawno mianowany team managerem Juventusu, ale - zdodnie z tym, co mowi jego zona - nie mial z tego powodu satysfakcji, gdyz chcial jeszcze pograc w pilke (niestety, ze wzgledu na wiek Juventus "poradzil mu" przejscie do kadr, choc Pessotto mial kontrakt wazny jeszcze rok). Spowodowalo to u Gianluki silna depresje, i 2/ czrwca (jesli dobrze pamietam), podczas gdy byl sam w swoim biurze na 2. pietrze, wszedl na dach i skoczyl, probujac popelnic samobojstwo. Znaleziono go z rozancem w rece, na krawedzi dachu lezaly jego kluczyki od samochodu i komorka. Obecnie znajduje sie w b. ciezkim stanie w szpitalu, lekarze sa ostrozni w prognozach, choc wczoraj jego stan sie polepszyl.
brava DEE, nic dodac nic ujac:-)
No wiesz, jakby nie patrzec, obecnie slysze tu w zasadzie tylko 3 tematy:

1) mistrzostwa swiata
2) Pessotto
3) "zamach" na klan taksowkarzy (he he, dobrze im tak, czas najwyzszy ;))
WITAM!
Ja jestem z WISLA KRAKOW,LEGIA WARSZAWA i WIDZEW LODZ!!!!!!
FORZA PESSOTTINO!
SAREMO SEMPRE CON TE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PERO' FORZA NAPOLI i na dzis wieczorem FORZA ITALIA!!!!!!!!!!!! @;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dee...dziekuje ci bardzo za informacje...przynajmnij juz teraz wiem o co chodzi...ale dziwi mnie ta decyzja Juventusu, dlaczego akurat on...chcialabym zauwazyc ze np. Del Piero tez nie jest najmlodszy haahaha, a nie dosc ze gra na codzien to jeszcze na mundial pojechal.

pozdrawiam
Wiesz, Des, nie mozna porownywac dwoch pilkarzy tylko dlatego, ze sa w podobnym wieku. Wszystko zalezy od formy i tego, jak wiek na nia wplywa. Widocznie Juventus doszedl do wniosku, ze nie ma juz miejsca dla Pessotto na boisku, ze jego dyspozycja nie odpowiada juz wymaganiom druzyny, ale zaproponowali mu za to kierownicze stanowisko, aby zostal w Juve.

PS. Psycholog Pessotto twierdzi, ze jego depresja spowodowana byla problemami osobistymi, choc zona utrzymuje, ze mogla byc spowodowana brakiem satysfakcji zawodowej.
orientuje sie mniej wiecej w sytuacji Passotto...natomiast nie wiem o co chodzi z tym zamachem na taksowkarzy!
Dee...co tam u was sie dzieje???
A nic takiego, rzad postanowil w koncu uwolnic licencje dla taksowkarzy (na razie jest niemal niemozliwoscia zostanie taksiarzem bez znajomosci, musi cie "wprowadzic" inny taksowkarz itp.), co w koncu sprawi, ze na wloskim rynku pojawi sie konkurencja i spadna ceny.:) To sie taksowkarzom oczywiscie nie podoba, ale reszcie obywateli owszem, skonczy sie zdzieranie kasy z klientow i bedzie jak w cywilizowanym kraju.;-)
tylko tak dalej:))
Pessottino wypadł z drugiego piętra siedziby Juventusu , niektórzy mówią ,że była to próba samobójcza ,ale wielu twierdzi ,że ktoś mu w tym pomógł :( ...
a ma mieć to ( niby ) związek ze skandalem we włoskiej piłce , podobno Pessotto za dużo wiedział i w ten sposób chcieli go uciszyć :(....
bliscy , przyjaciele Pessottino twierdzą ,że nie ma mowy o samobójstwie .....
w każdym razie wszystko to jest trochę ... podejżane . Pessotto w zeszłym sezonie zakończył karierę , to nie Juventus się go pozbył , to była jego osobista decyzja ,ale jako że był związany z Juve przez wiele lat , wierny i oddany klubowi , postanowili powierzyć mu stanowisko menagera drużyny .
Według ostatnich wiadomości Pessottino czuje się nieco lepiej , zaczyna powoli sam oddychać , to chyba dorby znak ..... dziś Italia zagra dla niego ( i nie tylko ma milion innych powodów .... ) oby sędzia nie przeszkodził im w zwycięstwie , Forza Italia , Forza Pessottino !
1. Pessotto mial jeszcze przez rok wazny kontrakt na gre w Juve, z tym, ze nie bylo dla niego miejsca w skladzie, wiec zgodzil sie na stanowisko managera.

2. Podejrzenie zabojstwa pojawia sie tylko w jakichs brukowcach i na portalach (sondaze typu: "Pessotto - tentato suicidio oppure omicidio?"), dochodzenie wskazuje na probe samobojcza. A rodzina co ma mowic? Samobojstwo jest gorsze od zabojstwa, bo wskazuje na problemy czlonka rodziny, problemy, o ktorych widocznie nikt nie wiedzial, co moze sprawic, ze bliscy beda czuc sie winni (nic nie zauwazyli). Obrazenia, ktore odniosl Gianluca spowodowane zostaly upadkiem, nic nie wiadomo o sladach przemocy (a chyba nie sadzisz, ze Pessotto pozwolil sie grzecznie domniemanemu zabojcy zaprowadzic na dach i wcisnac przy okazji rozaniec do reki).

3. Co do motywu ewentualnej proby zabojstwa, to Pessotto nigdy nie byl zamieszany w zaden ze skandali w Juve, nigdy nie byl nawet przesluchiwany, nikt o nic go nie podejrzewal, nawet o to, ze "za duzo wiedzial". Nie popadajmy w manie przesladowcza, w koncu nie wszystko, co dzieje sie we Wloszech, musi miec zwiazek z Calciopoli...
na oficjalnej stronie Juve jest wzmianka , o tym ,że Pesso zakończył karierę z własnej woli, nie było to spowodowane brakiem miejsca w składzie Juve , być może już wtedy miał jakieś problemy osobiste , depresję ..... a reszta wydarzeń tylko pogorszyła jego stan , "podobno" jest wiele "znaków" , które świadczą o tym ,że jeszcze znim wypadł z 2 piętra został pobity , a próba samobójcza została upozorowana ,jeśli tak było , to przecież nikt tego publicznie nie powie !
aha ... fakt ,że nie był zamieszany w aferę nie znaczy ,że nic nie wiedział , grał przez wiele lat w Juve .... siłą rzeczy mógł coś widzieć ,słyszeć ... poprostu wiedzieć wiele rzeczy ..... ale to już inna historia ,życzę mu z całego serca ,aby wyzdrowiał bez względu na to co było przyczyną tego wydarzenia "wypadku" i tak nigdy nikt się nie dowie jaka jest prawda ,jeśli to coś osobistego to nie nasza ( kibiców ) sprawa...
Forza Pessottino ! :-)
No a co ma Juve oglosic, ze no tak, nie mielismy dla niego miejsca w pierwszym skladzie, grzalby tylko lawe, wiec zaproponowalismy mu miejsce w kadrze kierowniczej? Przeciez to by bylo czesciowe wziecie na siebie odpowiedzialnosci za probe samobojcza jednego z bylych graczy, na tyle glupi to dzialacze Juve nie sa. Problemy osobiste to osobna sprawa, wiadomo tylko, ze byl pod opieka psychologa, mial depresje, a z jakich powodow, to nikt nie wie.

>"podobno" jest wiele "znaków" , które świadczą o tym ,że jeszcze znim wypadł z >2 piętra został pobity , a próba samobójcza została upozorowana ,jeśli tak było >, to przecież nikt tego publicznie nie powie !

Pomijajac juz fakt, ze wizja lokalna wykazala, ze Pessotto rzucil sie z 3 (ostatniego) pietra, a nie z drugiego, to o jakich ty "znakach" pobicia mowisz? Gdzie ty to wyczytalas/uslyszalas? Na pewno nie w oficjalnych komunikatach policji czy lekarzy... Mieszkam we Wloszech, czytam codziennie gazety, slucham radia, ogladam TV i jakos jeszcze tego typu rewelacji nie slyszalam (pomijam domysly internautow na roznych portalach internetowych).
1. Pessotto wypadł z 2 piętra ( nie 3 ), 2 podejżenie pobicia pojawiło się w jednym z komunikatów , informacja została podana przez lekarzy , ale podkreślam to były PODEJŻENIA ,teraz Pesso jest już świadomy , rozpoznaje ludzi i zanczyna mówić , więc jak całkiem dojdzie do siebie , będzie wszystko jesne ( przynajmniej dla jego najbliższych i to jest najważniejsze ) ...pozatym co to za bzdura ,że Juve mówiąc ,że nie było miejsca w składzie dla Gianluci w jakiś tam sposób przyczynilo się( czy brało w taki cz inny sposób odpowiedzialność ) do samobójstwa !!!
Pessotto chciał się zabić , bo nie miał miejsca w składzie , no błagam !!!!
wszystko to co wiem , pochodzi z radia , tv .... a głównie od kibiców Ultras , którzy nieustannie są w kontakcie z władzami kluby , więc są z informacjami na bierząco ( oczywiście bez szczegółów , logiczne ... )
Ambra, po raz kolejny wychodzi z Ciebie agresja...;-) Nie mam ochoty kontynuowac tej jalowej dyskusji, zwlaszcza, ze nie lubie krzyku, a ilosc uzywanych przez Ciebie wykrzyknikow moze byc interpretowana jako krzyk.:) Powtarzam jedynie - raz jeszcze - to, co w tym momencie jest wiadomo (przynajmniej w Rzymie, nie wiem, gdzie przebywasz, mozliwe, ze lekarze wydaja rozne informacje dla roznych miejsc w swiecie;-)): Pessotto spadl z dachu (lub z ostatniego 3. pietra, sprawdz sobie w slowniku slowko "abbaino" - jesli go nie znasz - bo z dochodzenia policji wynika, ze stamtad sie rzucil), nie slyszalam o zadnych podejrzeniach pobicia (ani znajomi, ktorych o to zapytalam, proba na 11 osobach), no ale moze malo wiem... No i nigdy nie powiedzialam, ze pessotto probowal popelnic samobojstwo z powodu braku miejsca w skladzie, czytaj ze zrozumieniem.

Pozdrawiam,
Dee
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 338

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne