baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
1501-1530 z 1785
To badanie nazywa się CARDIOTOCOGRAFIA, w skrócie CTG. :)
to badanie nazywa sie tracciato przynajmniej tak jest tutaj w toskani. pozdrawiam was mamuski i wasze fasolki:)
magda ja tez jestem mieszkam w toskani a dokladnie w prato. ty gdzies blisko? zapisalas sie na szkole rodzenia?
dziewczyny czytalam wasze wypowiedzi na temat porodu. moj maz spisal sie na medal. bardzo mi pomogl i mysle ze nie chcialabym byc w sali sama samiutka bez osoby ktora tak naprawde cie rozumie. dla mnie obecnosc mojego mezaa byla bardzo wazna.wogole porod mialam luks i szybciutko poszlo( moja malutka ma juz 17 miesiecy). mam nadzieje ze wkrotce dolacze do mamusiek na bis:)
sciskam was mocno
dzieki!!!!! tracciato! o to mi własnie chodziło!
czesc dziewczyny, u mnie wczoraj zaczal sie 32 tydzien...no tak Kasiu, razem z Twoja Zosia bedzie moj Michalek:) kurs ok, dzis bylam na drugim spotkaniu, jestem najmlodsza w grupie (mam 25 lat), wiele osob tutaj pyta mnie, jak to w takim wieku jestem zadowolona ze swojej ciazy, przeciez to za wczesnie...jednak patrzac na ich mentalnosc jakos mnie to nie dziwi;)
Martinaduli mieszkam w colle di val d'elsa, w sumie niedaleko:) my rowniez planujemy wspolny porod, mam nadzieje ze odbedzie sie w wodzie i zalapiemy sie na pokoj, w ktorym bedziemy mogli spac w trojke...no i tez chcialabym miec porod luks;) pozdrawiam!
Witajcie :)
na początku gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamom i trzymam kciuki za wszystkie wciąż oczekujące. Tak się składa, że ja też spodziewam się maluszka. To obecnie 15 tydzień. Mam w związku z tym pytanie. Dzisiaj dostałam skierowanie na PAP test. Cały czas myślałam, że robi się go z krwi pobieranej z żyły, a na skierowaniu mam napisane "ES. CITOOGICO CERVICO VAGINALE". Czy tutaj chodzi o aminopunkcję? Przepraszam, może to pytanie banalne, ale sama już się w tym pogubiłam. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam :)
zrobiłam literówkę. Miało być "ES. CITOLOGICO CERVICO VAGINALE".
pap test to po polsku cytologia
Pap test to badanie cytologiczne.

Gratulacje Natasha:)
Dziękuję Wam bardzo :)

Z tego co widzę po wpisach, to chyba zamykam ciążowy peleton, no chyba, że ktoś się zaraz jeszcze ujawni :)
czesc Natasha.gratulacje!no niestety malo kto sie tu pojawia,nie to co kiedys.skad jestes?no i jak sie czujesz??buziaki
Hej, w koncu dotoczylam sie na to nasze forum, jeszcze tylko kilka dni (mam nadzieje) i mala bedzie z nami.
Gratulacje Nat, 15 tydzien to juz powazna sprawa. Jak leci?
Sara, jak mala Carla? kolki minely? jak rosnie malutka i jak sie ma...
Ja od tygodnia na kluciu palcowym, sprawdzam cukier i juz nie mam gdzie wbijac tej igly! na szczescie jeszcze tylko jeden raz, i jutro kontrola. odrobina przyjemnosci w ciazy, troszke wiecej czekoladki i na koniec taki wrzod na siedzieniu...trzeba bylo sie pilnowac, ale nowik madry po szkodzie.
Kasia, jak Zosia? Mnie jakos lzej od wczoraj, posiedzialam w domku i juz nie rozsadza mi miednicy z kazdym krokiem.
Pozdrawiam
ooo tak,jak najbardziej 15 tydzien to juz powazna sprawa....no i najwieksze ryzyko jest juz za Toba wiec mozna odetchnac z ulga.
Ciaza to cudowny okres...do samego konca .

Asiu,Zosia ma sie dobrze.Od wczoraj nic sie nie zmienilo:))
Daje mi ostro po zebrach.

A w miedzyczasie czekamy na narodziny Federyczki.Ciocia Kasia juz sie nie moze doczekac!
Nofika,Carla rosnie jak na drozdzach...kolki na szczescie przeszly.jest grzeczniutka :) a tobie ile jeszcze do konca,a zarazem do wielkiego poczatku?jak sie czujesz?ja juz bym chciala braciszka dla Carlii,ale jeszcze musze sie powstrzymac,wiem ze ciezko by bylo z dwoma maluszkami,bynajmniej mi,bo jestem w sumie zdana na siebie,mama w polsce,tylko czasem przyjezdza,a mojego mezusia rodzina tez mieszka w innym miescie.na szczescie on mi pomaga dosc duzo.pozdrawiam
Sara, pytasz skąd jestem. Mieszkamy koło Milano :)
Dziękuję Wam za ciepłe słowa :) 15 tydzień to jak najbardziej poważna sprawa, ale chyba poważniej było jak się dowiedziałam o maluszku, bo kompletnie nie miałam pojęcia gdzie iść do lekarza i jak pozałatwiać te wszystkie badania. Na szczęście teraz już szlaki trochę przetarte i jest łatwiej. Brzuszek też już mi się pojawił więc mogę sobie ponarzekać, że nie mam co na siebie włożyć :) poza tym czuję się całkiem dobrze i mam nadzieję, ze ten najgorszy okres z porannymi odległościami już minął.
Pozdrawiam :)
Przystojni ojcowie przekazują urodę córkom http://fakty.interia.pl/nauka/news/przystojni-ojcowie-przekazuja-urode-corkom,1203917,14 /co do mnie... to jestem skorą zdartą ze swego ojca z oczami i wlosami matki he he/
....no i jak tu zasnac.....

Dziewczyny,Nofika urodzila 2 godziny temu.
Mala Federyczka jest juz wsrod nas.
ooo to super.Nofika pewnie teraz odpoczywa :) Gratulacje!!!!!!
Gratulacje!!! Witamy nowego Człowieczka!!!
Gratulacje nofika!!! :)

kasia ty to jestes najlepszym informatorem, dzialasz 24 h :)
natasha ja tez bylam zielona jak dowiedzialam sie o ciazy, ale na pewno przez ten czas powolutku wszystko ogarniesz:) mi sie udalo i teraz to nawet udzielam rad innym;)
Jeju,Federyczka jest przesliczna.Jak narazie widzialam zdjecia,a o 17tej idziemy na moment do szpitala zeby usciskac Asie.

Magda,jestesmy nastepne w kolejce:)))
no to sie fioletowa zgraja szybko powieksza... sto lat dla Nofiki i spolki :) Kaska teraz Ty :) tylko czadu daj !!!!!!
Kasiu, kiedyś pisałaś o Prenatal Outlet. Czy to jest ten na Via M.D'Agrate? jaki mają wybór ubrań ciążowych? Wiesz może?

A ja jutro biegnę na badania.
Czesc Dziewczyny!
A moj synek w poniedzialek skonczyl szesc tygodni i jest olbrzymi-wazy 5,720 i mierzy 58,5:) Jest cudowny:)
Pozdrawiam wszystkie mamy z forum!
hej dziewczyny, od jakiegos czasu wstaje ciagle o 6, mam takie dziwne sny, ze az spac mi sie nie chce...;) mam pytanie do mam:) od kiedy maluszek potrzebuje poduszeczki w lozeczku albo w wozku? bo wiem, ze od poczatku lepiej zeby bez poduszki spal, jednak siostra mojego leo juz nam przygotowala kolyske oczywiscie z poduszka, gdzie ja juz zdazylam zaprotestowac i nie bede jej uzywac:)
wczoraj kupilismy wozek, jestem taka szczesliwa z tego powodu, juz mamy prawie wszystko, spakuje sobie wczesniej torbe do szpitala, bo moja dottoressa powiedziala ze michalek bedzie prawdopodobnie troche przed terminem, jest juz gotowy i chce do mnie chyba:)
kasia a jak ty? jak sie czujesz i czy masz juz wszystkie gadzety dla twojej zosi? no i jak nofika z federyczka sie maja?:)
Natasha,tak ,to ten Prenatal.Bylam ostatnio i niestety nie ma juz tych cudownych 80% znizek ...Jesli chodzi o ciazowe ciuchy,to sa tylko olbrzymie rozmiary:(Benetton ma fajna kolekcje premaman...a jak nie,to mozna zawsze zajrzec do szafy meza:)

Magda,z ta torba do szpitala to jeden wielki klopot.Tesciowa dzwoni co drugi dzien i pyta czy spakowalam torbe.Straszy,ze bede rodzic i nadal bede bez walizki:)Cos nie moge sie zmobilizowac.Musze jeszcze kupic pizame.Dostalam 3 koszule nocne od kochanej tesciowej-pomaranczowa,rozowa i niebieska:)))w takie "piekne "kwiaty...i z takimi cudownymi guzikami,ze az sie poplakalam ze smiechu....Juz wygladam cudownie,brakuje mi tylko zalozyc pomaranczowa koszule nocna w szpitalu i .....i nadaje sie na stracha na wroble.Zreszta nienawidze koszul wiec bedzie pizama i juz.

Dla mojego Zosika mam juz wszystko.Chyba.
Jesli chodzi o mnie to czuje sie dobrze.Jedynym problemem jest podnoszenie sie z lozka,fotela ,wychodzenie z samochodu....a reszta to pryszcz.

Federyczka jest cudowna.Blondyna za mamusia.Rosnie jak na drozdzach-150 g w 3 dni:)

dla wszystkich mam:))
Witam wszystkie mamuski. Te jeszcze niedoszle i te juz z pociechami:)
Mam do was pytanie. czy ktoras z was walczyla juz z ciemieniucha (crosta lattea po ichnemu). Malego Jasia strasznie wysypalo i powiem szczerze juz mnie ta walka meczy. Cala glowka. brwi, uszka i w okolicach oczku. Probuje domowych sposobo, kremow z apteki i nic. Polecono mi Oilaum. czy ktoras moze uzywala?
Z gory dziekuje za pomoc.
jest zel Klorane na ciemieniuche http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=2754.Masc Alantan plus/w kraju/bardzo dobra..polecam warto miec w domu i dla siebie http://www.apteka.gda.pl/alantan-plus-masc-p-1247.html
Temat przeniesiony do archwium.
1501-1530 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia