Cześć piekne!!!!
Pisze piekne,bo uwazam ,że POLKI są wyjatkowe...to nie tylko moje zdanie,ale i jeszcze sporej części płci przeciwnej hi hi...
Nie pisuje zbyt często,ale uwaznie śledze co dzieje sie w tym miłym kąciku....Niedawno pisałyscie o ambicjach,marzeniach..... każdy je ma i miec powiniem.Trzeba sobie stawiac poprzeczke bardzo wysoko,bo tylko wtedy mozna cos osiagnąc.Bez marzen i ambicji były bysmy nikim.Zobaczcie ile tu wpisów od madrych i inteligentnych dziewczyn.Wszystkie jesteście zaradne,wykształcone i nadal siegacie wyżej i wyzej!!Uczycie sie języków,zdobywacie nowe doświadczenia zyciowe,a to jedne z cenniejszych skarbów na tym świecie.Ale to dobrze,nie mozna zatrzymywac sie na etapie jaki sie osiągnelo,trzeba brnąc do przodu bez względu na wszystko.Jedna marzy o wyjezdzie,druga ma juz ten etap za soba i teraz mysli o potomstwie,a inne kolezanki mysla o wychowania swoich pociech na dobrych ludzi.
Jesli moge tak powiedzieć,a mysle ze o sobie moge,to jestem taka stuknieta realistka,ktora bez przerwy musi cos robic bo inaczej sie udusi.Na tą stronke doprowadziła mnie pewna dziwna znajomośc z italiano,którego jeszcze nie widziałam na własne oczy(poza fotkami których mam cała mase).Zastanawiam sie co bedzie jak sie wreszcie spitkamy????Jestem pełna obaw......myśle że mnie rozumiecie.
Teraz co do ambicji..no cóz.....przez przypadek zaczełam uczyc sie jezyka,a teraz znowusz przez przypadek chce załozyc druga własna firme.Tym razem bedzie to duze przedsiewziecie,jezyk mam nadzieje mi w tym pomoze.Wszystko zaczyna sie rozkrecac,teraz sprawdzam przepisy,odwiedzam prawników,ksiegowych,banki etc..grunt to dobrze przygotowac grunt.Troszke sie tego boje,ale juz czuje te adrenaline...
Nie jestem jakas cholerna szczesciara,bo jeszcze ktos tak pomysli...nie mam nadzianych rodziców..wszystko co mam to z rąk własnej cięzkiej pracy!Czasem jestem kłebkiem nerwów,jesli cos robie to juz do konca,nie lubie tego zostawiac w pól drogi ze wszystkimi tego konsekwencjami.....ale to trudne..niewiele spie bo cholernie lubie porzadek,musze miec zrobiony obiad,poprane,poprasowane ,pozniej praca ,dziecko tez potrzebuje mojej uwagi ,pomocy i oczywiscie staram sie to zapewnic,i do tego jeszcze szkoła..ufff jak czasem mi ciezko,ale jestem (niestety) perfekcjonalistka i co mam zrobic????Mam chwile słabości,ale to chyba jak Wy wszystkie.....
Mam swoje pasje,ulubione zajecia,potrafie przesiedziec pół nocy i przygotowywac jakies dekoracje,stroiki,malowac,to mnie uspokaja a na drugi dzien cieszy moje i domowników oczy.Lubie otaczac sie ładnymi przedmiotami ,a tym wieksza frajde sprawia mi fakt jesli sama je odnowilam czy zaprojektowałam....Mówiłyscie o prezentach ...uwielbiam innym sprawiać radośc i robic niespodzianki.W zeszłym roku na Bozenarodzenie zamiast kartek na świeta wysłałam rodzince i moim dobrym znajomym dekoracje świateczne(świece,stroiki na stół,dekoracje wiszące),wszystko sama przygotowałam,kosztowało mnie to troszke kasy,ale i paru nieprzespanych nocy.Ale za to pózniej...wszyscy byli bardzo zaskoczeni,oczywiscie miło i bardzo dziekowali.Wysłałam rowniez znajomemu italiano taka dekoracje oraz cos dla jego mamy,o mało nie dostał zawału jak dostał przesyłke,poniewaz o niczym nie wiedział.Mama jego podobno do dzisiaj wychwala mnie ,choc nie wie co ja za jedna ha ha i nie wiem co on tam opowiada na moj temat....,a co, niech wiedza ze POLKI i POLSKA to nie trzeci swiat,bo na poczatku naszej znajomosci bezprzerwy sie dziwił bo myslał ze w Polsce to jakies zacofanie.Przyznał ,ze pochodze z kraju wyjatkowego i jestem wyjatkowa,mysle ze sie to tyczy WAS WSZYSTKICH piszacych na tej stronce.Dbajcie o siebie,bądzcie piękne same dla siebie,a oni tym bardziej to docenią,uczcie sie i miejcie poczucie że nawet tam w tym dalekim kraju jestescie wyjatkowe i mozecie wnieśc sporo dobrego do ich kultury i wiele ich nauczyc...Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!!!OLA
PS..to tak na marginesie,bo mam świra na punkcie butów,mam ich cała szafe ,ale to takie moje małe hobby,kochał ładne buty...CO TAM NOWEGO W SALONACH OBUWNICZYCH W ITALII????
Ale sie dzisiaj rozgadałam,sory jesli kogos zanudzam,ale miałam chyba taka potrzeba ..
Miłego dnia!!!Całuski dla Wszystkich!