baby boom?

Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 1785
Naprawde???
Trzeci Franek tylko wsrod Twoich znajomych???
Woow:))) A skad sie biora takie mody na imie??? Nie umiem tego rozgrysc...
No coz moj tez bedzie Franus:)). Ale we Wloszech wogole nie jest popularne.

3400? To duzy chlop. A cesarka to dlaczego wyszla? Jesli moge sie spytac?
Oj, jak ja sie zaczynam bac tej cesarki...
Hej hej, to ja po chwili nieobecności (jak zwykle). Niestety mała na razie uparcie siedzi w brzuchu - i niech siedzi na zdrowie. Tylko nie dluzej niz tydzien bo mnie strasza cesarka...
A rodze w Malarkiewiczu, czyli ex-kolejowym. Tam sie polożniczy sprywatyzował i jest super miło. A mieszkam w centrum - samiusieńkim centrum!
jesooo jaki swiat jest maly!
malarkiwicz to znajomy moich rodzicow :) i wital na swiecie mojego brata :). o!
bedziesz w dobrych rekach :).
Czesc Mamusie i Ciocie:)
A ja mam cesarke za tydzien. Jutro bede dokladnie wiedziala czy w poniedzialek, czy we wtorek. Sobota, czyli 07.07.07 nie przeszedl:(. No chyba, ze porod rozpocznie sie wczesniej to moze sie wstrzelimy w ten dzien. Ale nie sadze, brzuch mam jeszcze wysoko polozony. Franus wazy 3 kilo, poki co wszystko w porzadku. To z Paola rodzimy prawie w tym samym czasie:)))
taka jest opinia że jak dziecko zaczyna pić z butelki to często już nie ma takiej ochoty na mleko naturalne. zreszta na początku pije takie małe ilości że żołądeczek nie ma miejsca na dwa rodzaje mleka " na raz". ja dokarmiałam po 6 msc. na sztucznym bo rosła mi niewiele na moim naturalnym ale wtedy to piła i jedno i drugie mleko. była swiadoma. ale noworodki jak sie do jakiegoś rodzaju dorwą to ich nie można oderwać. a niektóre dzieci są zdecyzdowanie " anty butelka " lub " anty pierś" ( nie chcą ssać). i kobiety wybierają jakąś obcję która odpowiada maluchowi. no ale mleko naturalne jest najlepsze mówią dzisiejsi specjaliści'
trzymam kciuki za Malatratę i rosnące dzieciaczki włosko-polskie

jeśli jest możliwość i zdrowie to lepiej poród naturalny i dla dziecka i dla matki. no ale jak są przeciwskazania to proponują cesarkę.

ja miałam " dwa prysznice" ale jakoś dziecko mało rosło( ok 300 gr )na msc. ale ciagnęłam mleko naturalne. dla zdrowia dziecka. w polsce mówili by tak zostawić a we włoszech chcieli bym sztucznym dokarmiała. ja posłuchałam polskiej opinii. mój wybór
mela czekamy na franusia:)) juz tak niewiele czasu zostalo i go zobaczysz!! u nas wszystko ok. letizia rosnie ,przybiera srednio 250 gram tygodniowo juz wazy prawie 5 kilo;)) ja mam bardzo duzo mleka,zaczelam nawet sciagac bo mialam zastuj i musialam brac antybiotyk. czy powinno sie sciagac mleko po kazdym karmieniu? jak to wyglada? bo ja naprawde jakos niebardzo rozumie kiedy powinnam sciagac mleko. niektorzy mowia ze jak nie bola piersi to lepiej nie siagac,teraz mnie nie bola i przestalam sciagac juz od tygodnia ale sama nie wiem czy dobrze robie. moze mi ktos doradzi???
my w sobote jedziemy nad morze cala rodzinka juz nie moge sie doczekac a za 3 tygodnie nareszcie do Polski na 6 tygodni...yupiiii
pozdrawiam
cześć,uważam,że nie powinnaś odciągać,po użyciu laktatora tylko znowu nazbiera się tego mleka.podrzuce Tobie moją Zosię:-)jest o 2 dni młodsza od letizi,opróznia mi piersi,że nic nie zostaje.taki mały głodomorek.
generalnie dziecko pije tyle ile potrzebuje i w to miejsce napływa " nastepna dostawa ". jeśli zaczynasz sciągać dodatkowo ( mimo że cię nie boli ) to napływa za duzo. nadprodukcja też jest nie wskazana. gdy cie boli to trzeba troszkę oprózniać by dać sobie ulgę. i czekać by dziecko sie szybko obudziło i dac jeść ( takie ściąganie ustkami dziecka ) to najlepsza ściagarka pokarmu.

papa
Czesc Mamusie i Ciocie (cos mi sie wydaje, ze ciocie juz na wakacjach:))))
No to jade do szpitala. Cesarka prawdopodobnie jutro. Nie wiem, czy Misiek bedzie na chodzie wyslac Wam wiadomosc:)). Juz teraz ma nerwy zszargane:))). W ostatecznosci dam Wam znac jak wyjde ze szpitala.

Ania, dzieki za zdjecia:)))
Valentina, przeslij tez zdjecia swojej Niuni:), prosze.
Buziaki:))
Powodzenia!!!
Czekamy na wiadomości o Franku i o Tobie!!!
Pozdrowienia!
Ania
(nie ta Ania od zdjęć);)
melatrata
TRZYMAM KCIUKI ZA PORÓD I ZDROWEGO DZIDZIUSIA! FIANŁ TUŻ TUŻ!NARESZCIE!
Ps. przesłałam zdjecie córci na superantenka ( bo taki znalazłam w tym temacie). Czy dobry mail? BUZIAKI DLA SŁODZIACZKA MAŁEGO
wszyscy trzymamy kciuki:-))
Powodzenia Melatrata, bedzie dobrze!!!
Melatrata,powodzenia:-)
Mela!krzyzuje paluchy za Ciebie i za Franeczka;)
Od zdjęć, to ja jestem Ania.
Franek juz pewnie jest z nami :)

Czesc Franus! pozdrowienia od ciotki magii :)
aha, i od cioci Bocco:-)
i od cioci marty. witaj franus wsrod nas!!!
Witamy Franka!!!
rany a ja do porodu jeszcze 3 tygodnie....
pimbucha: też trzymam kciuki za KÓŃCÓWKĘ. nogi do góry i wypoczynek o ile to można tak nazwać ;- )
pa
Witam Mamusie i Ciocie:)
Dziekuje:)))!!!
Juz wyszlam:). Franus urodzil sie w poniedzialek (w zasadzie wyciagneli mi go). Mierzyl 49 cm, wazyl 3250 gr. I w poniedzialek bylo najpiekniej:))). Bo jeszcze dzialalo znieczulenie. Potem zaczelo bolec, bolec i bolec. No i caly czas boli;(. Od wczoraj jestesmy w domku i Franusia zaczal tez bolec brzuszek, wiec nie mamy czasu na nic. Walcze o pokarm, bo wciaz malo. A na dodatek zaczely bolec cycki;((. Pije bawarke, litry wody niegazowanej i trzymam diete.
Po czterech dniach bycia mama, moge stwierdzic ze jest to niesamowite uczucie i przezycie, ale jaki to ciezki kawal chleba. Chyle czola przed mamami samotnie wychowujacymi dzieci!!!
Buzki!!!
franuś ma wymiary Apolla ! jest z pewnością bardzo piękny.
podobno po cesarce troszkę trudniej rokrecić interes mleczny. często moje koleżanki gdy je bardzo bolą pkt. ssące ;- ) używają gumowe kapturki by tak nie bolało bardzo. bo czesem krew leci na początku zanim się nie "zahartuje " cycalków lub inne problemy. a że dziecko często trzeba przykładać do piersi to czasem można kapturek założyć dla ochrony i swojej ulgi . ciezej idzie picie mleka dziecku ale jak maluch ma siłę to ciągnie równo. ja też w pierwszy miesiąc używałam tego wspomagacza bo " nie mogłam wytrzymać bólu". a po tym pierwszym msc. odstawiłam. podobno nie zalecają kapturków bo dziecko sie może odzwyczaić od piersi.
jak dietę trzymasz to może franeczka przestanie brzuszek boleć.
dużo zdrowia dla jego rodziców ;- )
dobranoc franuś
Jeszcze raz gratulacje!Ty ten wątek zaczęłaś i go szczęśliwie podsumowałaś!!! Faktycznie jest to niesamowite uczucie trzymać swoje nowonarodzone dziecko, a każdy postęp w jego rozwoju daje tyle szczęścia, że wszystko inne schodzi na dalszy plan!!!
Pozdrawiam Franusia i jego rodzinkę!
ps.Pewnie ten wątek trochę spowolnieje, bo mając dziecko to każdą wolną chwilę z reguły wykorzystuje się na odpoczynek-na spanie.
mamuśka! gratuluję!
już wysyłam priorytetem na Sardynię buziaka dla Frania:-***
i ciocica magia sle gratulacje dla mamy frankowej :) i pozdrowionka, rowniez wyslane priorytetem :). huurraa!
uuu ciociCa mi wyszla. a chcialam byc cioca, nie ciocica :-)))
Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 1785

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia