Polacca, Polacchi e gli Italiani cz.4

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 533
No niestety żadna z nich.
Ja tu pytam poważnie, a widzę że sobie żarty ze mnie robicie.Naprawde nie ma nikt do niej namiarów? jakiś email, albo tel, cokolwiek.
Cucciola...gdzies ty swoje zdjecie wkleila...ze cie teraz sciga niejaki Paolo...i na dodatek...nie chce odpuscic??!!
Mdv......a to aktor jestes?
To tez nie masz latwo...czy grales tez w Italii.?Gdzie?
Moze przyjdziemy na twoje przedstawienie......
A odnosnie prawa.....w Tv wloskiej podali ,ze ukarali...vuoi compra...za to ,ze sprzedawal nielegalne wyroby i tych...uwaga!.....ktòrzy od niego kupowali..bo wiedzieli,ze kupuja rzeczy nielagalne...no i kazdy musial zaplacic po 3000 euro!
ile to w zlotòwkach?
ale debil ze mnie- no kurde bele wyłączyłam się i nie zostawiłam sobie forum. Co za łeb!I będę pisać z pustego..w próżne.

No więc tak: dlaczego 40-stoletnia kobieta myśli, że jest brzydka? Ona nie myśli, ona widzi:-DDD Dam przykład na sobie. Zawsze byłam wysportowaną, silną "rzepą"-jak mawiał mój Tata.Nie przypuszczałam, że kiedyś moje ciało może sflaczeć, zwłaszcza że za młodu wydaje się, że wszystko bądzie tak samo. Natomiast magiczna cyfra 30 kiedy wybiła to tak jakby ktoś dotknął zaczarowaną pałeczką moje ciało. Nie wiedziałam co się dzieje-po prostu proces starzenia był coraz bardziej zauważalny. Przy tym trzy ciąże, 8 lat b.głębokiej depresji zostawiają ślad. Gdy po raz pierwszy oczekiwałam dziecka, nagle-zaraz na początku- biust mi poszedł o dwa n-ry więcej. Zrobił się cięższy i opadający przez to. I od razu rozstępy. Nic niemogłam na to poradzić. Ponieważ zawsze było dla mnie ważne jak wyglądam-chodzi mi przede wszytskim o figurę, więc nie przejmowałam się zbytnio niedociągnięciami pociążowymi i wiedziałam, że nadrobię to samozaparciem i wysiłkiem na siłowni. Tak też się stało, ale skóra już nie ta i jędrność także.
Moim postanowieniem było poprawienie sobie piersi kiedyś tam jeśli się na to odważę ale tylko na zasadzie uniesienia. Widziałam zdjęcia po takich zabiegach i mnie by to całkowicie usatysfakcjonowało. Mojemu mężowi nic we mnie nie przeszkadza. Jest to mój problem i nie jakiś wymyślony tylko jestem realistką i nazywam rzeczy po imieniu. Teraz oczekując następnego dziecka wiem ile będzie kosztowało powrócenie do - o ile o powróceniu można mówić- raczej doprowadzeniu się do stanu użyteczności, że tak powiem. Nie czuję się brzydka ani niezgrabna jeśli jestem ubrana. Natomiast gdy przede mną staje naga prawda..... wtedy jest gorzej. Wystarczy mi by być w formie, stracić tu i tam-nie ma tego dużo ale chciałabym ujędrnić gimnastyką. Ijest to normalne, ż ekobieta niechętnie powoli żegna się z młodością. Są takie, które w ogóle nie akceptują starości i sama widziałam ok. 80-cioletnią kobietą przechodzącą sią po plaży, robiącą striptis prawie, bo po pewnym czasie zrzucała z siebie biustonosz by pokazać swoje sztuczne piersi....no i twarz też była sztuczna...
Tego nie lubię i chciałabym nauczyć się starzeć z godnością. A poza tym można być zawsze ładnie uformowaną jeśli się o to dba. Tylko kiedy...?

właśnie zeo-tolerancja -tak teraz nazywją różne sytuacje-to jest tylko przykrywka.

A wiecie co? nie tylko Wy, którzy piszecie, że nie czyta się dokładnie postów nie czytacie ich dogłębnie. Nie nawidzę takiego drążenia i drążenia by za wszelką cenę pokazać, że mam rację!!! a ta druga strona to osioł! Na tym polega takt by w pewnym momencie zmienić temat. Są dyskusje i dyskusje.
A ja mam w kompie nie oryginalne i ściągam co się da. I w życiu też nie jestem " kryształowa". Ukłon dla tych, którzy potrafią tak żyć. Wszytsko zgodnie z prawem.

Wsiada facet do tramwaju-" za tym samochodem proszę!"

Powiesił chłop spodnie i mówi : "wiśta!"

powiesił chłop oczy i mówi: "oczywiście!"
no tak zeo ale oni wiedzą,że trzeba gdzieś szukać tego przełącznika i pójdą po kablu i znajdą, nie?
oj dzisiaj dziewczęta tak jakoś ostro.

Przechodził facet koło dźwigu i się uniósł.

Przechodził facet koło betoniarki i się zmieszał.

Siedzi facet w domu i słuszy jak po korytarzu coś chodzi, wygląda a to ludzkie pojęcie przechodziło.

Budzi się facet rano, patrzy a cały pokój krwią zachlapany, zagląda pod łóżko a tam ranne pantofle.
NIE MA idealnych zabezpieczen :] to tylko utrudnienie jedno z wielu i oby na jak najdluzsza chwile bo o to "biega" :]

to jeszcze do tego chlopa cos wrzuce i znikam na cale 3 dni :]]]]

Wsiada pijany facet do taksówki. Taksówkarz pyta:
- Gdzie jedziemy?
- Do domu!
- A dokładniej?
- Do dużego pokoju...

Bezrobotny zgłasza się do kadr jednej z firm:
- Dzień dobry, szukam pracy, słyszałem, że poszukujecie nowego księgowego.
- Starego również...

bawcie sie dobrze :D paaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
Kochani,
ja wiem, ze podpadam, ale...
to jest forum pt. SZLIFUJ SWOJ WLOSKI!!!.
Co z tego, ze jest to jakis tam dzial ale kiedy przegladam forum zeby zobaczyc, czy nie ma czegos na temat gramatyki, problemow jezykowych itp, to trace czas, przegladajac takie wasze mile przekomarzania sie, zwierzania itp. Chcialabym przegladac forum i nie wchodzic miedzy grupe ludzi, ktorzy sobie gadaja o swoich sprawach, wymieniaja dowcipami, nie majacymi nic wspolnego z wloskim ... Czuje sie tutaj dziwnie!

Blagam, zalozcie sobie liste korespondencyjna, albo inne forum, przeniescie sie gdzies gdzie Wam bedzie milo we wlasnym gronie, a nie zamieniajcie tego forum w kawiarenke nie majaca nic wspolnego z celem dla jakiego zostalo ono stworzone!
nie no te pantofle-super! i tamte zeusowe też dobre.
A ja dodam tylko z serii: przechodził facet koło koparki i się nabrał.
No i podczas wojny wychylił się facet z okopu i coś mu do głowy strzeliło--ten to taki trochę nie na miejscu......

No szkoda, że nas opuszczacie na tyle czasu, wykorzystamy to plotkując o babskich sprawach. Przynajmniej zeusek powróci wcześniej na stanowisko.
Miłego week-endu chłopaki! A Ty chianti czemu na tyle znikasz?
cos wam, dzis wszystko na ostro idzie!!nie wdaje sie w dyskusje o legalnosci oprogramowania itp, bo u mnie wszystko podroba i wcale nie uwazam ze to cos zlego...ale i tak pewnei niektorym to bedzie przeszkadzac...
cucciola widze ze cichy wielbiciel do ciebie startuje:)a jak po egzaminie z niemca!!!hast du geschafft????
a ja mialam dzis mila niespodzianke od mego italiano...dostalam kwiatuszka i nasze zdjecia w ramce...moze to oklepany sposob,ale mnie sie tak milo zrobilo ze hoho:)od niego uslyszec cos milego lub dostac to mijaja wieki, tym milej mi sie zrobilo!!!hmm super:)
a kawaly calkiem fajnie:)ja naleze do tych co jak uslysza jakis kawal to za 5 sekund go juz nie pamietaja:(a szkoda!!!
ale ja znikam tylko jutro na parę godzin - praca w innym miejscu, bez komputera. Ale potem będę z powrotem.
wow,ale jesteście super!Webuś,co cię naszło z ta starością?faceci lubią dojrzałe kobiety(kiedyś na czacie spytałam faceta ,ile lat wg niego ma kobieta dojrzała-szukał takiej-a on:im starsza tym lepsza) i co???????????w Twoim wieku nie powinnas się o to martwić,do 80 brakuje ci hohoho,współczuję kobietom,którym zostały rozstępy po porodach ,widziałam u mojee siostry,ja jestem raczej filigranowa ,zawsze taka byłam,o stop,nie zawsze -musiałam raz się odchudzać-10 kg wciągu miesiąca zgubiłam,od tej pory mam stałą wagę 55 kg ,jem co chcę,ale nie obżeram się,no i palę,niestety
droga Sla
Jak już zostało to wcześniej powiedziane i przeniesione właśnie z "nauka" wystarczy przeczytać tytuł ijuż możesz nie wchodzić nawet. Tutaj dyskutuje się o Włoszech choć nie tylko i myślę, że to jest kącik, który nie przeszkadza bo na temat nauki to masz milion tematów. Dlaczego przeszkadza ludziom, że ktoś dobrze się odnajduje w pewnych miejscach. Jeśli tak szulasz informacji to przeczytaj sobie całe to rorum od cz.1 i zobaczysz ile info. zostało tu przekazanych przez ten czas. Cennych info o Italii, administracji, przepisach, itp. Wydaje mi się, że jest wątek "Włochy", nie? No i basta.
alisa-super!!! cieszymy się z Tobą.
barby-nie tam żebym płakała ale tak sobie rozmawiałma z chianti.
A chianti- przecież pisałeś, że na cały tydzień znikasz......
Nie jest to takie proste. Niestety, na tym forum kwestie jezykowe poruszane sa w kilku roznych dzialach. Czyli, zeby sie nie natknac na ten, musze przegladac je wszystkie oddzielnie? Troche to zbyt skomplikowane.
Ja naprawde nie mam nic przeciwko waszym dyskusjom, tylko niech one sie odbywaja poza forum jezykowym. Tak sie jezyka nie szlifuje. A ja nie mam czasu przegladac kilku roznych dzialow zeby znalezc takie maile, na ktore moglabym odpowiedziec i ew. moze komus w czym pomoc.
Ja wchodze na forum, na wszystkie tematy i patrze co sie pokazalo od mojego ostatniego logowania. I pokazuja mi sie tylko te wasze tematy, zaden inny...
Tu sie naprawde cos komus pokrecilo...
Wybacz, ale nie mam czasu czytac waszych zwierzen.
A dzisiejsze kawaly to naprawde nie bylo nawet nic wloskiego.
No i basta.
Sla, zostaw tych ludzi w spokoju!!! jak ci sie nie pooba to nie czytaj, albo nie wchodz wogole. Nikt nie kaze ci klikac na temat "Polacca, Polacchi e gli Italiani".Jesli od twojego ostatniego logowania wyswietla ci sie ten temat , to wyjscie jest proste :nie klikac na niego i juz, nie widze powodu nad czym ty tyle rozprawiasz. Jakie to niektórzy problemy mają!!!
wiesz co Sla? masz problem. Jesteś straszną egoistką-wchodzisz tu, wypraszasz masę ludzi, bo TY nie masz czasu na latanie po forum! A kim Ty jesteś by się tak panoszyć i rozstawiać ludzi?Od tego jest administracaja by robić porządki tutaj.
Zero szacunku dla innych-świat nie kończy się na Twoim czubku nosa........
Staram się nie być niemiłą ale tym razem ktoś przesadził!
dzięki mokra w.-wiem, że ludzie tu często zaglądają i nawet jeśli ni episzą to lubią poczytać. Jeszcze raz dzięki.
Tak, jestem egoistka, egoizm polega na tym, ze jak mam chwile czasu to wpadam na to forum zeby zobaczyc, czy czasami nie mozna komus pomoc w jakims gramatycznym problemie, na tym polega moj egoizm i zero szacunku dla innych, i na tym polega, ze swiat sie konczy na moim czubku nosa.

Pozdrawiam i milego gadania
weba - ja naprawdę napisałem, że mnie nie będzie prawie cały DZIEŃ. Nie tydzień - kto by mi dał tyle wolnego?

A co do starości i ciała - ja obstaję przy swoim - po co komu poprawiać naturę. Przecież ja też się starzeję, razem z żoną i to jest fajne.

A co do sla - on naprawdę robi dużo na forum i chwała jej za to!!! I może jej propozycja nie jest taka zła? Może pomyślałybyście o propozycji założenia listy dyskusyjnej? Wtedy każdy dostaje na swego e-maila wszystkie posty i można odpisywać do woli i zakładać nowe wątki w dyskusji, jakby co to się polecam.

pax et bonum
A ja jestem na tym wątku po raz pierwszy.
I całym sercem popieram Sla.
To jest forum "język włoski". A Wasze pogaduchy nadają się do kafeterii lub jakieś inne babskie forum np. na gazecie.pl
Mnie też szlag trafia (wybaczcie) jak ciągle wyświetla mi się ten wątek z serii argentyńskich.
Sla nie każe Wam przestać dyskutować- prosi tylko o uszanowanie tego miejsca i może dyskutowanie sobie poza miejscem przeznaczonym do dyskusji na temat JĘZYKA WŁOSKIEGO
nie przesadzaj sla!!!, pomagać to Ty możesz swoją drogą w dziale nauka, a nie musisz od razu innych atakować. Dla twojej informacji tu też się pomaga, może nie w gramatyce, ale w innych dziedzinach,jak już Weba wspomniala np. adminidtracja, albo przepisy i wiele innych z życia codziennego.
To forum jest dla wielu ludzi czymś więcej niż tylko stroną pomocniczą w nauce języka. Wielu odwiedzających tę stronkę mieszka we Wloszech i dla nich jest to jedno z niewielu miejsc, gdzie mają możliwość kontaktu w jakims sensie z Polskośćią, pomagają sobie wzajemnie uporać z różnymi problemami na obczyźnie. Ja też mieszkalam jakiś czas za granicą, nie we Wloszech, ale w Niemczech i wiem co to oznacza żyć zdala od kraju.
Laczy nas jedna pasja wloski, Wlochy, lubimy sie tu spotykać i powymieniać doświedczaniami, spostrzeżeniami, i tak pozostanie. I taka osoba jak ty na pewno nie zniecheci.
Kochani ragazze i ragazzi pozdrawiam wszystkich na razie ...wpadne jezcze pozniej
aha a z tym Paolo to nie wiem o co chodzi ;-))) chyba jakis zart .
Alisa kochana ogzaminu jeszcze nie mialam , dopiero w poniedzialek wic sie ucze;-) Wiesz takie gesty jak wyslanie wspolnego zdjecia , czy kfiatuszkof ;-) zawsze sprawia nam kobietka wiele radosci, liczy sie przede wszystkim pamiec..:-)
Weba musimy sie powymieniac opiniami o tyvh biustowych sprawach ;-)))

oki to bede pozniej;-)))

Fajnie ze was mam :-))
Cucciola i Weba mają racje, nie dajcie sie takim osobą jak sla zniechecic. Stworzyliscie tu naprawde cos bardzo fajnego! Ja czesto was czytam i jestem pod urokiem waszego forum, ucze sie oprocz tego niemieckiego i wchodze nieraz na szlifuj swoj niemiecki, ale tam nie ma takiego klimatu jak u was . Piszcie daleji nie przenoscie sie na zadne listy dyskusyjne, nie ulegajcie!!!

Cucciola ty tez uczysz sie niemieckiego, jak daleko jestes?
cucciola-nie ma sprawy-możemy gadać o tym.

Nie zgadzam się chianti aby zmienić miejsce-niby dlaczego. To nie są żadne argumenty. A że sla robi tu dobre rzeczy to chwała jej za to nikt jej w tym nie przeszakdza. Przypuszczam, że robi to też dla siebie samej w pewnym sensie.
My jej się nie wcinamy ona niech się nie wcina nam. Na nauce świat się nie kończy i po to też stnieje dział "Włochy". Dla każdego co innego jest ważniejsze i miejmy do tego szacunek.
hej cucciola!sorki, widocznie nie zapomietalam kiedy egzamin:)a wiec ucz sie ucz!!!
a co do tego by stworzyc jaks liste dyskusyjna, to ja jestem na nie!!!mnie sie tu podoba!a nasz dzial i tak zostal juz przeniesoiny dzieki zeuskowi do innego, wiec nie widze przeszkody by tu go dalej kontynuowac!atakowac zawsze jest latwo.....jesli ci to przeszkadza az tak bardzo, no to przykro nam!!a tu naprawde ludziom sie pomaga!!!jasne ze nie w kwestii gramatycznej, lecz w kwiestii zycia, pogladow, kultury.....i bardzo fajnie ze cos takiego jest!!!!
Cucciola, no wreszcie jestes.masz do czynienia z komputerowym specjalistom wiec sie nie zdziw ze po nitce do klebka doszedlem.
Wiedzialem ze cie na tej wloskiej stronie znajde.
Prosze cie i blagam odezwij sie do mnie!!!!
1[tel]kissow
moj nr +39(041) 52055 30
Agencja Aliante Viaggi
pamietasz jak do mojego bióra podrózy dzwonilas??? niby numer zgubilas??? ale wymówka, wiesz co:-(
dobra dobra miłe panie - to była tylko luźna propozycja do przemyślenia. Mi tam wszystko jedno.

cucciola - ale ci się wielbiciel trafił! Wow! Teraz wpadłaś jak śliwka w kompot, hi hi hi. Trzymaj się dziewczyno!
no czesc dziewczyny!
cucciola-no ,i odbylysmy krociutka "konwersacje":))))jak napisalas o tym biadoleniu to naprawde podnioslas mi cisnienie. i jest ok bo wytlumaczylas co mialas na mysli.tak jak ktos napisal ze wirtualnie ,bez gestykulacji inaczej wpisy brzmia. buzka dla ciebie.
Weba- juz nic nie mow o niedoskonalosciach:)))))) czasem jak widze to cos w lustrze to sie bardzo martwie(czasem)ale wzielam sie za siebie i chodze na palestre. i pytanie do chianti- napisales bardzo pieknie ze starzejesz sie z zona-jak to jest wlasnie z facetami ,z uplywem czasu gdy widzisz jak twoja druga (piekniejsza)polowa zmienia sie, czy tylko tlumaczysz sobie :przeciez ja mam tak samo.moj maz mowi dokladnie tak jak ty.wiec skad bierze sie kryzys np 40 lat.(przepraszam ze tak z "grubej rury" ale jako mezczyzna znasz tajniki;)).to tez przyjemny temat-uwaga dziewczyny moze byc ciekawie!!!!!!!buzka dla ciebie
Mdv-rozumie twoje zdenerwowanie w wiadomej sprawie. pouczyles, kazdy wie swoje i pokoj na ziemi.dzieki ci bardzo!!!!!!
Franci uwaznie obserwuje kiedy trafisz w miasto zeuska:))))))))
osoby zainteresowane zmiana forum- klopotow Sla w sprawie mylnych tematow nie rozumie,otwieram to co mnie interesuje, wszystko jest dokladnie opisane, wiec w czym problem. i nie mozna mowic ze "gadamy " nie wiadomo o czym. prosze sie zapoznac z calym forum a nie tematem paru godzin potem mozemy podyskutowac czy podejmujemy wloskie tematy czy nie. i jest to nasza kafejka- o czym mowimy to sprawa wszystkich uczestnikow i nikt nie bedzie narzucal tematow. dzieki dziewczyny za tak wyczerpujace tematy w sprawie dokumentow dla dzieci- bardzo ciekawe!!

i tak na koniec zeby bylo po wlosku- MAM SWOJE UPRAGNIONE DOKUMENTY-DOWOD!!!!!!!!!NO TO DZISIAJ BEDZIE.....CHIANTI????????
CALUSKI ,BUZIAKI -JESTEM DZISIAJ SZCZESLIWA (po tylu "posiadowkach"w questurze, i dodam wam ze u mnie otarlo sie o calego komendanta, takie mialam "jaja")
pa
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 533

»

Nauka języka