via Nuovo Mondo, 3

Temat przeniesiony do archwium.
1021-1050 z 1787
Gdańsk jest przepięęęęękny!!:-) Teraz się zastanawiam, Wrocław czy Gdańsk?... ;-P

Ropuch przywieziony, idę go zagnać do wyra, niech odpocznie po pełnym wrażeń dniu.:)
a nie mówilam! uwielbiam to miasto:))

pakuję manatki i zaraz po pracy jadę na wiochę:) kierunek WSCHÓD!!!
tak, tak Gdansk jest ladny, to prawda!
Dee, gratulejszyn dotarcia na lotnisko :)

Dziewczynki, piatek dzis !!!! w koooonnnccuuuuu fiuuu fiuu
magia, wczoraj w rc było 40 stopni...ledwo żyją tam, więc widzisz co nas czeka:)
bosko !!!!!!!! nie moge sie doczekac.serio :-)

ide skonsumowac bule z wisniami :P
eh..pieknie Wam..
u mnie nic się nie wyjaśnia na razie więc do jlo zupełnie
jedna radosna wiadomość tylko - że moze uda się i wyjade w przyszła sobote na tydzień - mam zaproszenie do pensjonatu do zanjomych kt nad poslkim morzem i to z własnym zejściem na plaze, szkoda tylko ze to morze nasze takie po polsku (choć tez piękne) ale jednak z pogodą różnie bywa nie tak jak w italii, ale zamierzam - jeśli wyjade - odpocząć bardzo i zapomnieć chociaż na tydzień o różnych sprawach
podobno z okien widac morze...zamierzam wstawac nad ranem i biegac po plazy! i w ogóle wszystko chociaz prze tydzień
a Wy opalone wrócicie pewnie totalnie:) nie znam magietko Twoic mozliwości al agatke widziałam już kiedyś wracająca z calabrii
He he, Magia na peeeewno opali się na czekoladkę... ;-P :-D
ja na mahon!

bede czekolada jak sie patrzy :P
opóźnienia, opóźnieniaaaaaa...achhhhhh kiedy ja wyjadę???

mahoń kurcze...dużo mi brakuje..dawno słońca nie widziałam!
Madzia, ja Cię proszę, masz pojawić się u mnie z opalenizną UMIARKOWANĄ, coby mi wstyd nie było! Bo ja słońce widzę, ino że najczęściej przez szybę... ;-)
ino ja przez szybe tylko totez zamierzam sie zjarac jakbym niczym z Ghany do ciebie przybyla! dla ciebie bede miala samoopalacze tudziez promienie slonca w sloiku! damy rade! ubire sie w zolta sukienke (czy ja mam zolta sukienke?????) i bede fosforyzowala ze ho ho!
..no dobra! już dość!..niech mnie ktoś wyjmie z tego piekarnika i odstawi w jakieś chłodne miejsce do wystygnięcia!..jestem ugotowana, upieczona, usmażona, uduszona....na miękko!!
Gdzie teraz sypie śnieg? taki puszysty piękny śnieg, ...i jak tam dojechać?
Pozdrawiam.
Ja wiem gdzie teraz pada zimny, mokry deszcz...w Gdańsku, dojazd bardzo prosty ;)
ja wiem gdzie bylo urwanie chmury! w wawie, bo bylam w tym czasie na...spacerze :-)))
tujagusiu ale sniegu nieeee bo jest ble:-)
robimy sie na mahon i juz!
VNM na lezakowaniu :D
heja
a ja po lezakowaniu
o rannnnnnny jak mi dobrze...troche slonca zlapalam i czuje sie jak po jakims spa ahahah
co prawda dzisiaj rano o 4:18 ruszylam z dalekiej prowincji...ale baterie naladowane i robota do 19 ups!

drogie panie.....przepiłam się kawą! jak to możliwe??? myślałam, ze w moim przypadku to niemożliwe..a jednak!

pozdrawiam i chwilowo uciekam:)
weekend= pakowanie
w koncu, nareszcie, wreszcie !!!
tiaaaaaaaaa

i odlot;)
taaaaaaa i w jedna strone odlot! , bo- dorga ag- zpaomnialam cie poinformowac, ze ja juz nie wracammmmm nie nie nie nie nie nie :D
dorga= droga :)) haahha
magia, głowa do góry!
jak wrócimy to jej nakopiemy;-) tej jednej takiej owakiej - wiesz komu!
trzymaj się...odlatujemy:)*
jak ja Wam kochane baby zazdroszczę...............................tak pozytywnie oczywiście w znaczeniu - tak bardzo bym chciała lecieć z wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

komu nakopiecie?
upss telfon zaraz napisze reszte kt teraz nie zdażyłam:)
agu nie wiem co lepsze- czy jej nakopac czy wyslac ja w kosmos!!!! moze to drugie? bo wczoraj chodzilam i szukalam procy, zeby z kamieni w nia...

rozi... jest jeden stwor, gdzie w porownaniu z kamieniem kamien jest bardziej ludzki niz ta "osoba".to takie korporacyjne zwierze, ktore mysli, ze postradalo zmysly i moze pluc na ludzi takim jadem jakiego w zyciu nie widzialam. jednym slowem- szefowa. ale nie obchodzi mnie to przynajmniej przez najblizszy tydzien. w koncu nadszedl czas, na ktory od tak dawna czekam...
rozi, wielka skzoda, ze z nami nie jedziesz. wielka. powiem ci, ze ,tak na zdrowy rozum, nie powinnam jechac z tych samych powodow, przez ktory ty nie jedziesz, ale zrobilam inaczej. nie wiem czy to dobrze czy nie, bo bede to odczuwac przez chwilke, ale trudno. decyzja podjeta, klamka zapadla, chce wyjazdu byla silniejsza, nie moglam jej pokonac :)
pisz rozi! ag lata zalatwia.. ja wrocilam wlasnie.. czas zakupy rozpakowac... i spozywcze i kosmetyczne..magia nakupowala i wydala kasy tyle, ze az strach choc i tak z olowkiem w reku, no al jak to przed wyjazdem...heh....
fioletki kochane
cudownego wyjazdu Wam życze
wiem, że taki będzie

ja za chwilkę wyjeżdzam nad nasze polskie morze
plan minimum, tydzien i sztormiak w plecaku, pogoda jak to u nas wiec niewiele z Waszych "doznan" bedzie mi dane, ale trudno
pewnie cudnie byłoby tam z Wami ale nic, tak bywa
wielka prośba - w Waszej miejscowości - gdybyście mogłu przywieźć namiary - jakąś wizytówke z kilku hoteli/hosteli czy czegos takiego
kiedyś gdybym wrzesniem do rzymu leciałą może jkednak udałoby mi się zobaczyc calabrie..
na razie duża buźka dla Was
uważać mi tam na słońce, chłopaków i serce- żeby tak nie zostalo, tylko ogrzane słońcem wróciło dzielnie na jesien i zime w Polsce
do usłyszenia po naszych powrotach
no i mam nadzieję w końcu - do zobaczenia w wawie!

pr
serce - żeby tam nie zostało

a w sprawie tej calabrii wrzesniem...bo tak mis ię marzy..ze gdyby mi sie zawodowe sprawy wyjaśniły (wciąż nei wiem jak to bedzie:( to bym chciala na kilka dni do rzymu, bo to pierwszy bedzie wrzesien od 5 lat chyba gdy bym nie była w rzymie, i może by tak na te kalabrie...stad ta prośba o namiary na jakiś nocleg

zjeżdżam stąd już:)
ahoj wakacje! rozi nadchodzi ( a jutro ag i mag!)
ahoj rozi!

ja z magia dzisiaj z piwkiem pod gwiazdami siedzialysmy zamiast sie pakowac
..........ohhhh spac...dzisiaj zaznalam jedyne 1,5h snyu.....magia wie o mej hiperaktywności, ktora mnie przeraża...o co chodziiiiiiiiiiiiiiiiii??????????????
chodzi o to, ze jedziemy :-)))
my dear napisalam na gg numerek ważny - oj ważny;)

a tak poza tym to mnie nosi...dopiero co wrocilam z podobno "krotkiego wieczrou" coz w porownaniu z calotygodniowym balowaniem to byl bardoz krotki wieczor...tiaaaaaaa ide sie pakowac!

rozi buziaki śle ...mam nadizeje, ze nie pada nad morzem jak w teraz w wawie

ciao bella...alla prox;)
Czuję się w obowiązku donieść stolikowym koleżankom Magii i Agatki, ze oba dziewczątka czuja się dobrze, aczkolwiek "lecąca ciurkiem woda i rozpieprzony bojler, który Włoch "naprawia" od paru dni" (cytat) stanowią mało przyjemne urozmaicenie pobytu.;-)
otoz spiesze doniesc, ze wszystko dziala jak nalezy! woda leje sie strumieniem, ktory nas chlodzi po (afrykanskim!;) ) sloncu! ojpiekna oplaenizna, piekna...szczegolnie na pleckach, gdzie odbityma magia kostium kapielowy ;).

dzis i magia i agatkaf...smierdza:)))-nie to, zeby sie nie myly, ale kapieli blotnych zazywalysmy! smrodek bedzie sie wlokl za nami jeszcze ze 3 dni mimo ze bojler dziala....ale cialka jedrneza to beda ;) a to warte jest kazdego smrodu :)

OK Lungomare czeka... agatkaf oko robi, w kiecke sie wbija.. magia zazdrosci...:P
Temat przeniesiony do archwium.
1021-1050 z 1787

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka