via Nuovo Mondo, 3

Temat przeniesiony do archwium.
1441-1470 z 1787
:) właśnie te tradycyjne restauracje są super :)
ja zawsze zabieram rodzinkę z Włoch i Stanów do tej restauracji :)
Między innymi dlatego że kelnerzy znają tam angielski i sami im tłumaczą czym się różnią poszczególne rodzaje pierogów. hahahaha

Polecam pieczone pierogi z kapuchą i grzybami :)
Podają to na wielkich talerzach z chleba. :)

Mówię wam, mniam :)
z calym szacunkiem do wszystkich, ktorzy lepia pierogi :-) ale tym, ktore robi moja mama chyba nic i nikt nie dorowna. nie to, zebym byla zarozumiala :) ale to sa takie cudenka na tak cienkim ciescie, ze wszyscy zawsze pytaja, czy robila je osoba o zlotych rekach. szkoda, ze przez siec nie mozna poczestowac niczym :-).
a takie swojskie miejsca, klasyczne i nie snobistyczne sa najlepsze. tam po prostu lepiej smakuje!
No pierogi u mamy są najlepsze :)
ale moi rodzice mieszkają w USA :( więc mi ich nie przyślą, a szkoda

:) a ja lubię jeszcze trattorie na św. Anny w Krakowie :)
;] nie jest tam drogo, i mają pyszne spaghetti :)
nie znam Krakowa ale juz za pare dni to ma sie zmienic :)- kto wie, moze na jakies spaghetti do trattori zajrze? :)
teraz do Krakowa a kiedy doRzymu? ostatnio miałas leciec i chyba do skutku wyprawa nie doszła? a ja juz od 30 brzgiem morza bede spacerowac - i dla pierogowego urozmaicenia - tylko wędzone rybki będe pojadać!
a ja bardzo lubię Kraków..i bywam, owszem...choć moim ukochanym miastem od zawsze jest Gdańsk:-)

jeśććććććććććć
:) No Gdańsk też jest super :)

ale ja najbardziej kocham mój Kraków :)
szczególnie miejsce gdzie mieszkam (ulica Bracka), o 5.00 rano kiedy ulice są puste, jest mgła i słychać tylko gruchanie gołębi. :)
To jest dopiero super :)

Ale i tak najfajniejsze jest to że mogę spotkać na każdym kroku kogoś sławnego. Chyba 5 razy widziałem Kubice, raz nawet gadałem.
mozesz mi podac adres ? Ja z moja rodzinka wybieramy sie w przyszlym roku do Krakowa (tez ) a mòj maz przepada za pierogami no a przede wszystkim za polskimi resteuracyjkami ! JA natomiast polecam karczme SIEDLISKO na trasie Krakòw-Kielce-Warszawa.Gdzie sama reklama mòwi za siebie " biesiada pierogowa ".Mniam...mniam....
Cavaliere mozesz mi podac adres w Krakowie " u babci maliny "
ulica Szpitalna na wprost teatru im. Juliusza Słowackiego, wiesz gdzie jest ten teatr? i ta ulica?
http://www.kuchniaubabcimaliny.pl/
Ps. jak już będziesz w tej restauracji to zejdźcie na dół, tam jest fajniej. Np. tam na dole gra pan na fortepianie :)
nie martw sie , znajdziemy ! Przeciez teatru i ulicy nie zmienia ! A poza tym bylismy juz w Krakowie 3 lata temu ...o ,znalazlam juz na mapie... Comunque GRAZIE
Non c`è di che :)

:) Napisz po powrocie jak było :)
DZIEKI ZA ADRES! SUPER !!!! A NA WRAZENIA (WIRTUALNE BARZO POZYTYWNE I ZACHECAJACE !) REALNE TO NIESTETY ZA ROK !!! DZIEKI RAZ JESZCZE
no to u maliny chyba bede przed stellinka :).

rozi, ja 27.06 obieram kierunek na krakow, weekendowo ale cel jest jeden niezmiennie najwazniejszy i niewyobrazalnie magiczny... koncert dion. ubostwiam ja ponad wszystkie inne glosy. moglabym na piechote isc na ten koncert na linii gdansk- krakow boso na rozgrzanych wrglach albo po szkle, jak kto woli :).

w ramach botoksu- W-Ztka + kawa.
niedobra wztka. mdli mnie po niej :P
to na szkle :)
żacik :)
No to napisz potem jak wrażenia :)
przyślij nam wirtualną pocztówkę :)
macie jak w banku :)

po szkle?:) spoko!
ja Celiny nie lubię...juz wolę tą CelYnę Kultu hehe
jutro bedzie truskawkowo lasagniowa uczta :)
oczywiscie z 30% smietanka- wszystko w ramach botoksu :)
dziewczyny zbierac manatki komisja ds. zalozen forum jednoglosnie przeglosowala, iz paplacie tu nie na temat :D tak wiec zabierac te foremki na babeczki i jazda !!! :D
Magia. czy to danie jest "jadalne"? Potrzebuję przyrządzić coś nowego.
Muszę wypróbować ten przepis. CIAO
zeby nie byc goloslowan, bo widze, ze nie czesto tu wpadacie i potem nie bedziecie wiedzialy o cyzm mowie :D
http://www.wloski.ang.pl/Gdzie_jak_moge_zapoznac_sie_z_regulaminem_31154.html
a skad ta pewnosc ,ze gdy tu zajrza ,ten temat,ktory wkleilas bedzie jeszcze istnial?
wiesz,w dzisiejszych czasach mozna sie spodziewac WSZYSTKIEGO:)))))
no wlasnie podejrzewam, ze go juz nie bedzie, bo takie tematy raczej tu krotki zywot maja, tak sie durna sama oszukuje :D
wołku, my juz dawno po historiach ze znikającymi wątkami...takie tematy pojawiały się tu wielokrotnie...jesli chcesz opowadać o babeczka czy innych pierdołach stwórz sobie wątek w CafeItalia - to dział dla tematów takich jak nasz, nie pojawia się w "ostatnich wpisach" i nikomu nie wadzi...i nikt jeśli nie ma na to ochoty, nie musi "zniżać sie do naszego poziomu" i tu zaglądać...pzdr:-)
wariartko :) dziewczyny mowia, ze to zjadalne i jadalne:).
ja bede to wiedziala jutro w godzinach popoludniowych- wtedy zdam relacje jaki smak ma lasagne z truskawkami :)

wolku, ale my jestesmy w cafe italia- przy naszym stoliku rozmawia sie o wszystkim.. o jedzeniu, milosci, babskim odchudznaiu, ulubionych kolorach szminek i nowych znajomosciach :)- nikt nas nie pogonil i mam nadzieje, ze tak pozostanie :)
oj agatka widze, ze juz nic nie zrozumialas, ja chcialam was poinformowac, ze komisja powolana do zachowania porzadku na forum za waszymi plecami chce usunac watek, bo nie jest zwiazany z Wlochami, wlasnie po to wkleilam link, ale widze, ze i tak trzeba tlumaczyc jak krowce na laczce od poczatku :D
wolku, to pozna pora juz na analizowanie wypowiedzi :-).

Nie wydaje mi sie, zeby byl powod na usuwanie watku. wrecz przeciwnie- jest on bardzo powiazany z Wlochami. Dzieki temu forum i temu watkowi zaprzyjaznilysmy sie trzy- ja, rozi i agatkaf. Zaczelo sie od rozmow o Wloszech, o naszych doswiadczeniach zwiazanych z tym krajem, o milosci do wloskiej kultury i wloskiego zarcia. i tak to trwa... A trwa dlatego w cafeitalia, zeby nikomu nie wadzic, nie wchodzic w watki, ktore mowia o egzaminach, tlumaczeniach i innych wyspecjalizowanych tematach. Nasz jest towarzyski, ale jak najbardziej zwiazany z miloscia do Wloch:). Ma swoje odzwierciedlenie i na fiolecie i w realu. I mam nadzieje, ze tak bedzie :-)
Temat przeniesiony do archwium.
1441-1470 z 1787

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę