Lulilaj
I bardzo dobra decyzja-jak zresztą już tu zostało powiedziane.Do odważnych świat należy!
O alisa-cieszę się i gratuluję ukończenia pracy mag. Teraz "tylko " Ci zostało ją obronić :-D
A co do "Kodu Leonarda...." to jak ją oceniasz? słyszałam dużo kontrowersji tutaj na ten temat.....
No jedź, kochana jedź i bądź tak pozytywna jak teraz!Zobaczysz-będzie dobrze.
I informuj nas na bieżąco.
Aniu- ja w ogóle nie znam tej autorki o czym pisuje? a stronki faktycznie nie otwierały się przedwczoraj.
Trevi-spocznij-nagroda za wykonany rozkaz-wybierz sobie sama jaka.
Nie bój nic-to tylko pół roku. Czekaj na to z niecierpliwością poznania nowej przygody!Nauczysz się języka bo będziesz musiała, a znając angielski to już naprawdę pestka...No i wybieraj-albo Magnum albo......
doprawdy....
no dziękuję za pozdrowionka jako dla mamusi, nie wiem czy nie któryś raz z kolei....
Ale Ty to masz wesołego ducha! dawaj go tu na to forum! Nie zaprzepaść go!
Słuchaj no trevi- a o co chodzi z tym komiksem? to na bazie jakiegoś filmu czy co? skąd to się w ogóle wzięło?
No i należałoby podziękować życzliwej osobie, która podrzuciła adresik......
Lioness -sprawa wcale nie jest prosta- Trevi dobrze radzi, ale tęsknota i przywiązanie do kraju nie ułatwiają. Poczytaj sobie to nasze forum i część1, którą znajdziesz w "Nauka" ale dużo niżej lub stronkę wcześniej. Tam przemieliłyśmy ten temat do bólu. Nie masz łatwej sytuacji i wcale Ci nie zazdroszczę- jest to bardzo skomplikowane. Sama musisz przemyśleć co zrobić bo tylko Ty wiesz co czujesz ic co przeważa. POczytaj sobie nasze forum, może pomoże Ci rozjaśnić w głowie.
wanduska-cześć! jak się żyje w Bresci? Napisz nam coś o sobie i o tym miejscu.
Cashia- słuchaj no moja droga-tak być nie może bo za młodu się zepsujesz przez te nogi. No więc tak: po powrocie z pracy- do zimnej wody-najlepiej natrysk bezpośrednio na stopy i łydki a jak nie to do miski. Jeżeli za zimna to do letniej. Potem do góry. Czy siedzisz na kanapie, czy kładziesz się do łóżka to nogi idą do pionu! potem ruchy okrężne samymi stopami w obie strony-to jest zbawienne dla nich!a przy komputerze czy jedzeniu-zawsze na drugim krześle je trzymaj albo czymś wysokim. Nigdy nie powinnaś zostawiać nóg na podłodze /zabieraj je ze sobą!!!:-D :-D/ Potem są takie żele , które łagodzą uczucie zmęczenia i rzeczywiście dają ułgę. Nie zaniedbuj tej sprawy. Nawet w pracy podnoś na przemian te nóżki i rób kółka stopami-naciągając porządnie ścięgna!
No, tylko mi nie mów, że to wszystko robisz-to po co ta moja produkcja tutaj?
Czytanie- nie lubię czytać po włosku choć nie mam z tym żadnych problemów. Podobnie było z angielskim. po prostu najlepiej czuję się w swoim ojczystym języku. Przeszkadza mi coś, nie relaksuję się ....choć przeczytałam niemnożka.../czy młode pokolenie wie co to za wyraz?/
No to rzeczywiście dużo czasu tracisz i może przelecieć obok Ciebie cały kosmos a Ty będziesz trawiła i myślała nad jedną rzeczą, której już dawno nie ma...:-) wiesz, to jest też dobre, bo chyba trudno popełnić błąd w takiej sytuacji? Oczywiście śmieję się.....dobrze Ci z tym?
No dobrze dziewczynki,
ja życzę jeszcze Franci by jej Niunia powróciła do zdrowia bo bardzo choruje.
No i wszystkich, którzy czytają nas czy wpisują się czy nie- miłego dnia!